Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – REEEEEEMIX

Updated
mrworldwide

Vi mixer, masher, hakker, skruer og banker på anden vis tracks sammen på nye måder i denne uge

Kunstner
Dato
02-05-2022
Forfatter

Mens vi venter på Hirakis kommende plade ‘Alterer’, der kommer på gaden 13. maj, og som byder på ti remixes eller genfortolkninger af sange fra sidste års temmeligt gode ‘Stumbling Through the Walls’, dykker vi ned i fem fremragende remixes af metalsange. Det er ikke ukontroversielt, da metallere meget ofte er lidt ængstelige, når der bliver blandet denne slags elektronik i deres guitarlyd, men denne top 5 sætter fokus på de allerbedste og viser, at det kan være givtigt at udvide horisonten også i denne retning.
Inden vi sparker den i gang, lægger vi ud med John Cxnnors rå version af ‘Common Fear’5. Arcturus – Master of Disguise (Phantom FX Remix with Gangstafications by S.C.N.)Den i forvejen aparte ‘Master of Disguise’ fra bandets måske mest populære plade ‘La Masquerade Infernale’ bliver på remixalbummet ‘Disguised Masters’ omdannet til et hiphop-track. Om det ligefrem er god hiphop må mere kvalificerede folk tage stilling til, men som proof of concept og som nogle af de absolut første i den norske black metal-scene, til at inkorporere elektronik og andre genrer uden for guitarmusikken, står Arcturus og naturligvis daværende frontmand Kristoffer Rygg som sande pionerer.

4. Hidden Mothers – Beneath, To The Earth (Zetra Remix)Hidden Mothers spiller normalt scremo-infunderet black metal og den hidsige, hakkende ‘Beneath, to the Earth’ er i sig selv et fremragende track. Når den bliver udsat for Zetra, bliver den dissonant på helt nye måder, hvilket gør det til både et energisk og sært distanceret værk, der skaber en usikker stemning i lytteren. Det tunge beat skaber en stærk kontrast til de høje toner fra synthen og vokalens placering i baggrunden er rædselsvækkende, og står i modsætning til den rene sang, der ligger over en mildere passage.

3. EYES – Distance (jojo benimon remix)Den chillede dub i dette rework af ‘Distance’ byder på en af de største kontraster fra originalnummeret og gør det nærmest til en surrealistisk oplevelse, når Viktor Kaas’ nedtunede vokal lægger sig i baggrunden over beatet og effekterne. Der er rigelig glitch i stemningen og det hele bliver meget særpræget. Demersals Jonas Maigaard er manden bag gentænkningen og kreatitivteten er enorm.

2. Isis – The Beginning and the End (Venetian Snares)Aaron Turners vokaler er det mest ekstreme ved dette iørefaldende track. ‘Oceanic’ er generelt kendetegnet ved drukningstematikken, men den bliver taget til sin logiske ekstremitet på denne gentækning, og kontrasten mellem den og den rene vokal bliver overvældende. Breakcoregenrens nærmest konvulsive tilgang til rytme præger forløbet og gør det umuligt at falde helt til ro.

1. Emperor – Sworn (Ulver remix)‘Sworn (Ulver remix)’ var undertegnedes første med med elektronisk musik, der faktisk ræsonnerede. Det er temmelig almindelige rå beats, men kombinationen af Emperors frenetiske riffs med de hurtige synthtrommer er en energiindsprøjtning af en anden verden.