Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Aalborg Metal Festival

Populær
Updated
AMF22-plakat

Vi skal til det igen. Aalborg Metal Festival har eksisteret i sin nuværende form siden 2002. Nu er det 2022 og vi er stadig med. Læs hvorfor!

Aalborg Metal Festival er Danmarks ældste metalfestival. Startede ud allerede i halvfemserne, men blev først i 2002 til det, vi i dag kender som Aalborg Metal Festival. Det år havde de The Haunted som hovednavn, mens lokale navne som Geronimo og Mercenary naturligvis også var på. Året efter Destruction og Napalm Death, og i 2004 blev det til en to-dages festival. Siden tog man nogle år senere også torsdagen i brug, men efter corona-epidemien er man igen nede på to dage.

Vi kigger på fem gode grunde til hvorfor vi 20 år senere stadig dækker Aalborg Metal Festival trofast.

1. Historien
Devilution har dækket i ord og billeder siden 2003, hvorfor vi ikke kan bryde stimen. Vi har været med da tidsplanen røg, da Deicide blev fulde og da Angela Gossow fejrede fødselsdag med Arch Enemy og lagkage på scenen. Vi har set de gode og virkelig sjove ting på scenen på Studenterhuset. Hvert år har sine momenter, og vi er helt sikre på at der igen i år sker mindeværdige ting!

2. Nakkeknækker
De unge drenge har lige været på Copenhell Metal Cruise og skal nu skrive Aalborg Metal Festival på deres CV. Vi glæder os til at se næste generation indtage de skrå brædder og forhåbentlig være med til at fremtidssikre genren når de gamle bands falder fra.

3. Illdisposed – husorkesteret
Det er 8. gang, Illdisposed fra Aarhus indtager Studenterhuset til Aalborg Metal Festival. Vi har set dem hver eneste gang og de har lige så trofast som amen i kirken leveret festen hver gang. Det vel nok største dødsmetalband i Danmark, har været med til at holde genren i live siden starten af halvfemserne. Nok er de modne herrer efterhånden, men giv dem en time på enhver festival og de vil vise hvorfor Illdisposed ikke er aftaget i styrke med årene. Vi tager endnu en svingom med Tante Møghe og Jeff.

4. Festen
Det er muligt, vi er blevet 20 år ældre. Men festen er den samme. Fra lobbyen, hvor forskellige DJ's sørger for musikalsk bagtæppe når der er sceneskift og baren skænker gæret fluidum, til karaoke-hulen, hvor enhver kan blive til Dio, Dickinson eller David Draiman for et enkelt nummer eller to. Jomfru Ane Gade og Rocken Aalborg ligger et spytklat fra Studenterhuset efter midnat, hvor de modige fortsætter festen. Hvert år lover vi vores ryg, lænd, hoved og lever, at nu er vi blevet voksne og ansvarlige og hvert år bliver vi revet med af den stemning, der er på Danmarks ældste og nordligste metalfestival. 

5. Ansvaret
Dette punkt læses bedst, hvis der er noget dramatisk underlægningsmusik. For som publikum har vi et ansvar. Ansvar for at møde op, støtte scenen og sørge for, at der også er nogle ildsjæle, arrangører, bands, samarbejdspartnere og frivillige, der gider stable begivenheder på benene igen næste år. Og om 10 år. Så ikke kun vi, men også næste generation kan få lov at opleve det at gå til metalfestival. Vi har tidligere prøvet hvor der kun var Roskilde Festival. Og Midtfyns. Det var store ting og nærmest mytiske tilstande, hvis de havde en håndfuld langhårede orkestre på plakaten et år. I dag har vi masser af festivaler rundt om i landet. Dem må vi værne om. Vi har allerede set hvordan det gik Royal Metal Fest i Aarhus. Hvis ikke vi vil se de andre gå samme vej, så må vi møde op. Spytte i bøssen. Bidrage til stemningen og festen. Gøre hvad vi hver især kan for at der også er noget næste år. Derfor bliver vi ved med at skrive fra Aalborg Metal Festival. 

Og så har vi ikke nævnt de internationale navne som Fleshgod Apocalypse, Misery Index, Pig DestroyerBatushka og Tribulation, der i år forhåbentlig vælter Studenterhuset og de fremmødte med hæsblæsende præstationer, der måske sætter sig som nogle af de minder, vi husker tilbage på om mange år. Vi ses!