Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - AXL/DC

Populær
Updated
Top 5 - AXL/DC

Axl Rose skal synge for AC/DC i Aarhus om to måneder. I anledningen giver vi fem bud på AC/DC-sange, man dog næppe skal trækkes igennem med hr. Rose bag mikrofonen.

Kunstner
Titel
Axl Rose
Dato
18-04-2016

Axl Rose er kommet til skade og har lånt Dave Grohls handi-trone. Om han tager den med til Aarhus, når han skal stå/sidde i front for AC/DC, er uvist. Sikkert er det, at en stor portion danskere kommer til at opleve en række klassikere i temmelig anderledes fortolkninger, end man har været vant til fra Angus Young & co. de sidste 20-30 år.

Vi vælger at se det fra den positive side og forventer, at der nok bliver rystet godt og grundigt op i sætlisten til anledningen, og at der vægtes endnu mere på Bon Scott-æraen (lettere obskure sange som 'Live Wire', 'Rocker' og 'Kicked in the Teeth' ville formentlig klæde Roses vokal fint).

Men alt med måde, dog, så her følger fem sange, som det nok alligevel aldrig bliver til:

1. 'Big Balls'
"Axl har humor, trods alt, men han hopper nok ikke med på denne – af nogle glemte – lummerklassiker".2. Gone Shootin'
"Rose har aldrig bevist, at han kan synge afdæmpet uden at lade vokalen falde i register, sådan som Bon Scott gør det i dette glemte AC/DC-nummer, så vi tvivler".

3. 'The Jack', 'Ride On', 'Night Prowler', osv.
"Guns n' Roses har lavet en række ballader, men det har ikke været 'rigtige' bluesballader – snarere episke, Elton John-inspirerede klaverballader, så det skulle undre os, hvis AC/DC kaster sig ud i nogen af disse i Aarhus".

4. 'Moneytalks'
"Det er mange år siden, den blev pillet ud af sættet, og det ville være stærkt ironisk, hvis den blev hevet frem igen lige nu og her. Også selvom Chris Slade igen sidder bag tønderne".5. Hvad som helst fra 'Flick of the Switch'
"Vel nok den mest oversete AC/DC-plade. Og det gætter vi på, at det bliver ved med at være. Axl Rose eller ej".

Gæt selv videre, og glæd dig eller had dig selv indtil koncerten d. 12. juni.