Top 5 - Flyttetanker og -serenader

Top 5 - Flyttetanker og -serenader

Skribent Villumsen er flyttet fra hovedstaden til forstæderne, og har brugt den sidste uges tid blandt et væld af flyttekasser, og det er ikke meget, der er blevet tænkt på metal i den situation. Og dog.

Dato
18-02-2018

Ja, den er god nok. Lejligheden på Amager er skiftet ud med hus i Ballerup, og i den forbindelse har jeg tænkt over soundtracket til et sådant skifte. 

1. House of the Rising Sun
Det er nu ingen lykkelig tekst, den gamle folkesang, som The Animals fik gjort alment kendt. Og jeg får nok heller ikke set så frygteligt mange solopgange fra min grund i Ballerup, men jeg har altid elsket nummeret, så selvom teksten er trist, så håber jeg naturligvis på stor lykke her for den lille familie på tre, snart fire. Og at jeg får tunet cyklen (eller S-toget ...) indimellem og stadig smutter til heavybal i byen.

Her skal vi have nummeret med de finske dødsmetallere i Scum. Sådan kan det også gøres!
2. Flyttekaos!

Flyttekasser allevegne. Nogle står der "Køkken" på, andre måske "Stue". Men hvor fanden er min kaffemaskine? Det er frygteligt ikke bare at være på plads allerede. I dette flytterod er min første tanke Slægt og deres 'Move in Chaos'. Igen tager jeg mig visse friheder i forhold til tekstens egentlige indhold, men det er bare lidt kaotisk med rod, manglende garderobeskabe, intet tv- og internetsignal (udover det, jeg kan dele fra mobilen, så denne tekst kan laves), for the cable guy kommer først i næste uge, og alt det andet, der skal på plads.

Slægt: 'Move in Chaos'. Skønt nummer, der afstresser mit flyttestressede hoved.
3. Ballerup!

Dengang jeg var ung, var jeg faktisk en habil sportsmand. Jeg har derfor aflagt Ballerup besøg for at spille badminton eller deltage i svømmestævne adskillige gange. Men ellers var Ballerup ret nyt for familien, da vi første gang lagde vejen forbi og så småt faldt for stedet som vores nye hjem. Det eneste, der egentlig lige faldt mig ind, når man sagde "Ballerup", var "Stakkels lille Johnny" i Red Warszawa-sangen 'Den Sorte Garderobe'. En frisk metalfyr, der, skønt han har metalhjertet på plads, åbenbart ikke har helt styr på sit liv (og sine branderter). Jeg køber ikke længere mange metalshirts (og har nok aldrig gjort det for bare at huske koncerten), men næste gang jeg køber ind til en koncert, så vil jeg tænke på Johnny og stolt bære den nye T-shirt hjem til Ballerup.
4. Husbygger

Vi har fået bygget det hus, som vi er flyttet ind i, og har dermed selv valgt, hvor hver en væg osv. skulle stå. Men selvom jeg har byggebaggrund som ingeniør, så jeg mere kontorrotte end håndværker, så huset er ikke ligefrem opført af mig. Selvom byggelederen hed Lasse og byggefirmaet Eurodan, dukkede denne sang af Metallica op på den indre spilleliste, når jeg tænkte på temaet husbyggeriet. Efter sigende handler sangen om den (falske) tryghed, som Hetfield dengang byggede op omkring sig ved at drikke. Så igen ikke meget med at bygge et egentligt hus af mursten, beton og så videre. 

Nummeret er nu fedt nok og har vundet ved genhør. Det var efterhånden længe siden, at jeg havde lyttet til noget fra 'Load'. Og huset er også mere end fedt nok. Og hvem ved, jeg har ikke hilst på alle håndværkerne, men der kan da snildt have været en Jack imellem.
5. "Home is where the heart is"

Jeg har været glad for de seneste 17 år i København, men det er tid at rykke videre, og jeg vil stadig tale passioneret om den by, jeg forlader, men forhåbentlig falder jeg lige så fint til i min nye by. I metallen er man jo glad for et lille twist på tingene, så den gamle "home is where the heart is" er her i stedet 'Hell Is Where the Heart Is' af Edge of Sanity, der netop havde forladt vante rammer på denne plade ('Infernal', 1997) og lod Peter Tägtgren stå for produktionen, selvom frontmand Dan Swanö havde klaret det selv på bandets tre foregående skiver (og for adskillige andre bands som fx Dissection og Opeth).