Top 5 – Frugtsalat

frugtsalat2

Sommervejret er på trapperne, og festivalsæsonen sætter snart ind. Derved er det tid til at blande modne frugter og spændstige bær til en dejlig musikalsk frugtsalat, der kan køle lysterne, når varmen rammer.

”Det er sommer/ Og uden for sæsonen/ hulabula vi elsker frugtsalat” synger Johnny Madsen på ’Udenfor sæsonen’. Her må man give den fedtede joker ret: Vi elsker frugtsalat! Danmark har flere år i træk været verdens lykkeligste land, adspurgt hvorfor, er frugtsalat den primære årsag. Vi er 100 meter-mestre i at lave en god salat, om så frugten er frisk eller frisk fra dåse. Hvem nyder ikke at stikke en finger eller to i dåsen, mærke saften og fiske en lækker halv syltet pære op. Det er dansk hygge! Men hvordan laver man mon den bedste frugtsalat, spørger du? Er der bestemte frugter, der er bedre end andre? Er kokos godt? Er et æble og en pakke rosiner fra Sun-Maid (den lille tarvelige, man får i stedet for fredagssnoller, når ens dumme mor er gået banjo i et helsetrip) i et dørslag en frugtsalat? Spørgsmålene er mange, i og den anledning bringer vi herved opskriften på den bedste frugtsalat. Det var så lidt.

1. Banan
Banan er godt. Selvom banan i dåse lyder som et hit, er det den friske gule satan, der er bedst. Rank og stolt. Udenlandsk er godt, men i denne sammenhæng er vi ude i en dansk version. En ny en, så du slipper for det overmodne pjat, som ingen gider. Siameses ’B.A.N.A.N.A.S’ passer perfekt til formålet. Vi tog en hurtig snak med Siamese-forsanger Mirza Radonjica-Bang om hans forhold til frugtsalat, og han udtaler:

”Det her er for åndsvagt! I skal holde nallerne fra min banan. Fingrene væk, eller næsen siger knæk”.

I læste det her først: Prime-bossen elsker frugtsalat og ville super-like på Tinder, hvis det var en mulighed – og mon ikke snart det bliver det. Banan er et krav. Man fristes til at sige, at det går helt agurk uden banan.2. Fersken
Her er det helt okay at gå efter den importerede type. Ja, den fra dåsen er sågar helt fin. Husk, at det er okay at gå ned på saften og slubre lystigt direkte fra kilden. Ferskensaft er et sødt krydderi til din hverdag. I dagens anledning har vi set over Atlanten. Du sidder måske allerede og tænker på sangerinden Peaches – og hvorfor ikke, hun har trods alt turneret med Marilyn Manson og Queens of the Stone Age, men her skuffes du.

Vi ringede direkte til højeste instans i Staterne og efterspurgte lokationen for bedste ferskener. Over-fersknen selv, Præsident Donald Trump, var klar i spyttet og pegede på en række andre præsidenter, der har langt bedre styr på den kødfulde frugt, og hvad den kan bruges til. Læs blot lyrikken til ’Peaches’:

Movin' to the country, gonna eat a lot of peaches / Movin' to the country, gonna eat me a lot of frugtsalat.3. Æble
Igen er der ingen grund til at bevæge sig uden for grænserne. Danske øko-æbler kan bare noget. En sprød skal og saftigt indhold. Naturligvis skal den forbudte frugt med, vi ved alle, at det forbudte altid er sjovere. Vi finder æblerne hos Ghost Iris, der tidligere på året udgav albummet ’Apple of Discord’. Djønt-core for alle pengene. Da vores normale core-kaptajn har travlt med kandidatur til folketinget (stem K for core, C var desværre taget), har Dude Manors kaptajn Christian ”Roundhouse-Kick” Otte, kastet en spids kommentar om hele Danmarks frugt-djønt-band og æblepladen.

”Jeg elsker Apple! Når jeg er til den månedlige ’core-komsammen på Richter, dropper jeg lige mine AirPods i øregangene og kører max Fredericia-palaver, mens jeg dykker dybt til Kublai Khan. Flyt dig, eller bliv flyttet!”

Med æbler i skålen er vi et skridt nærmere en solid frugtsalat. Fun Ghost Iris-fact: Forsanger Jesper Valencia Gonzalesø kost består af 90 % æbler. Believe it or not.4. Jordbær
Kan du huske, dengang i 90’erne, hvor alt var lidt sjovere, og dit liv bare var en rus af kirsebærvin og knallertos? Sandsynligheden for, at du kan, er ret stor. Den gennemsnitlige Devilution-læser er nemlig +35 år. Føler du dig gammel nu? Det er, fordi du er det. Anyway, i så fald husker du med sikkerhed danske Strawberry Slaughterhouse – og det er da helt naturligt her, vi finder jordbær til vores frugtsalat (det er en fucking frugt og ikke en nød. Alle, der har været i nærheden af et par store, tunge nødder, kender forskel).

Hvis du er en ung lømmel, melder to spørgsmål sig sandsynligvis: 1. Hvad er det for en flok gamle tosser, der er medlemmer af Devilutions redaktion? 2. Hvorfor ikke ‘Strawberry Fields Forever’ med The Beatles? Med hensyn til det første spørgsmål, så hedder det erfarne, ikke gamle og nørder, ikke tosser – doooh! Og hvorfor har vi ikke valgt The Beatles? Dels fordi dansk musik er nizzle, dels fordi vi kontaktede John Lennon via et satanisk ritual og han sagde nej tak til frugtsalat. Knat så nizzle. Derfor kører vi den ind med ‘Cool, Calm & Collected', mens vi nuldrer de små rynkede røde bær. Kirsebær
Vi topper salaten med endnu en gang bær. To hårde sten, omringet af sødt lyst frugtkød samlet i klaser af to; vi taler naturligvis om kirsebær. Ikke vingummi-versionen. De findes også i en mere naturlig udgave, der kan snuppes direkte fra grenen.

Når snakken falder på disse fantastiske bær, er der naturligvis kun én person der kan bruges: Eagle Eye Cherry. Den svenske udgave af den danske kopi af Eagle Eye Cherry. En svensk komet, der strøg over himlen i 90’erne for aldrig at blive set igen. I dag bliver du jævnligt mindet om den mandlige del af Cherry-familien, når du tuner ind på ynglings-ungdomskanalen DR1. Christian Cherry, vejrguden og hele Danmarks nougat-adonis, tordner frem på DR og informerer om vejret, både om angår hård kuling og stiv modvind. 
Med Christian Cherry i tankerne skal vi naturligvis have et nummer med ….

Nå, men de har ringet fra High Voltage, og de siger, at det slet ikke er fruity nok med Eagle Eye/Christian Cherry – og det ved de trods alt en hel del mere om end vi gør. Øv, øv.

Warrants kage-banger 'Cherry Pie' er derimod det sikre valg. Som taget ud af Den Store Bagedyst koger de lyriske kirsebær-safter over og løber nærmest i et overdrevent tykt lag af seksuelle undertoner, der kun gør denne top 5 til skamme.Fun fact om de to Cherrys: Hvis man lytter grundigt efter på ‘Save Tonight’, kan man høre Christian Cherry synge et omkvæd med en lidt anderledes tekst: “Sne i nat, det tordner nok i morgen”. Den er god nok, prøv selv at lytte efter.

Er der noget, vi har overset? Ananas måske, Pineapple Thief kunne helt sikkert have bidraget med lidt sød smag på en gråvejrsdag (som Christian Cherry ville sige). Orange Goblin måske? Bandet er jo indiskutabelt opkaldt efter frugten og ikke farven – og vi ved alle, hvad sådan en dejlig appelsin kan bruges til. Frugtsalat. Er man en rigtig bandit, vil man sikkert gerne have lidt dejlig tyktflydende creme ud over frugterne, og hvem mestrer det bedre end John Mayall og Eric Clapton?

Det var i hvert fald vores bud på en lækker frugtsalat bestående af 90 % indiskutabelt forkert information og seksuelle undertoner. De sidste 10 % derimod faktuelt korrekt. Hvis du under dig over, hvilke dele det er, så er det Christian ”Roundhouse-Kick” Ottes øgenavn og det faktum, at frugtsalat snart er på Tinder. Eller Grinder. Måske begge.

Vi ses i næste uge, hvor vi skal lære at dreje keramik. Her skal vi blandt andet dreje en ordentlig vase til musik fra Creeds ‘Human Clay’-plade og nærstudere de seksuelle undertoner i Cabals ‘Blackend Soil’ ved hjælp af pølse-teknikken.