Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Nergals nebengesjæfter

Populær
Updated
-XTJ5812-55-1562766496

Nergal er et renæssancemenneske med et virke langt hinsides metallen. Indimellem lige lovlig langt.

Kunstner
Fotograf
Jacob Dinesen

Så står man der. Man har skabt sig en international karriere som metalmusiker. Man har overlevet cancer. Man har lavet en plade, som vidt og bredt udråbes til årtiets bedste. Hvad skal man så tage sig til, hvis man er et moderne menneske, der ikke bare vælger den åbenlyse musikerløsning og drikker og junker sig i smadder?

Det spørgsmål har tydeligvis forvirret den entreprenante Nergal. Havde slackergenet været stærkere i ham, kunne han have lænet sig tilbage og nøjedes med at lave B-side-opsamlinger og grimme longsleeves, men i stedet har han forsøgt at udvide det imperium, der er Behemoth.

1. Barberian Academy & Barber Shop
Vi andre får klippet de tilbageværende lokker af Wahid på Salon Cut4U og kan vælge mellem undercut eller mislykket: Ikke Nergal, ikke hans sande fans. Skal man have den helt rigtige Nergal-undercut, skal man til Warszawa og besøge Barberian Academy & Barber Shop. Man kan også få rettet skægget til med noget andet end trimmeren derhjemme. Og øjenbrynene. Få en manicure, en ansigtsbehandling. Det er sådan noget, man gør i 10'erne, hvis man ikke vil risikere at ende med at ligne Kirk Windstein, så man kan lige så godt få det sanktioneret af Behemoth.2. Let's Get Physical
Devilutions kernelæsere ved det: 40'erne rammer som en helvedeshammer. Der er ingen vej uden om fitnesscentret, hvis man vil blive ved med at ligne en metalgud. Og mens vi andre kan gå et nummer op i band-T-shirt og snakke om mandestørrelser, skal Nergal stå på en scene aften efter aften i sin ærmeløse og se infernalsk hot ud. Så da han i sommer tilsyneladende fik at vide, at han ikke måtte træne i sin Darkthrone-sleeveless i et YMCA-træningscenter – nåh ja, et træningscenter baseret på kristen tankegang – var der kun ét at gøre for en voksen metalmusiker: Erklære krig på sin Insta-kanal.

Det her er muligvis 10'ernes mest 10'er-øjeblik i metal.3. WWHRD
Alle, der kan deres Henry Rollins, ved, at fitness og kaffe hænger sammen som mandefølelser, metal og merchandise. Så naturligvis har Behemoth deres egen kaffe, Messe Noire. Hvad siger du? Iron Maiden har en øl? Metallica har en whisky in the jar? Det lyder da passende for dem, men vi er altså nogle, der skal hen at træne, så vi kan se godt ud, når vi hidkalder Satan.

Hvordan Behemoth elsker deres kaffe? At its darkest, naturligvis.

eng pl Behemoth Messe Noire whole beans coffee 1000 g 2 2 lb 98 1

4. Blæs i min trompet, Gabriel
Som med Henry Rollins og Danzig har det naturligvis ikke kunnet undgås, at snævertsynede typer i metalmiljøet har spekuleret i, om Nergals seksualitet mon faldt inden for den strengt bibelsk sanktionerede, som man jo bør følge som en sand satanist. 

Om det var et subtilt svar på de spekulationer eller et rent tilfælde, vides ikke, men det er i hvert fald sikkert, at den håndmalede figur af sig selv i sceneantræk, som Nergal sælger i Behemoths onlineunivers, ikke ligner en af Iron Maiden- eller KISS-funko pop-figurerne nær så meget, som den ligner en buttplug.

Da vi tjekkede ved deadline, var der besynderligt nok "lots of items in stock" i følge internetbutikken.

eng pl A collectible figurine Nergal Behemoth dark version 116 1

5. Hvis David Vincent kan, så ...
Alt det ovenstående kommer let til at lyde, som om Nergal nogle gange tager lidt vel let på det der med at være en metalgud. Som om han faktisk mener, at han lige så godt kan være alt muligt andet. For at bevise, at det naturligvis ikke er tilfældet, har han grebet til det ultimative middel, som alle metalmusikere må gribe til, når de virkelig skal bevise deres værd, og har lavet noget musik, der overhovedet ikke er metal.

Hvis der er noget, vi gerne vil, så er det nemlig at se vores metalguder tage cowboyhat på og synge country fra det vilde vesten, sådan som Morbid Angels Genitoturers' I Am Morbids Vltimas' David Vincent har gjort det, så selvfølgelig har Nergal også gjort det med projektet Me and That Man. Devilution har hørt et par sekunder af det, så I andre ikke behøver: Der sad en mand med gammeldags hat på i en taxa og sang, at "this is a nightride down to the graveyard", og så vidste vi ligesom nok om, hvor det bar hen.