Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Nile

Populær
Updated
Top 5 - Nile

Nile gæster snart Amager Bio, og Egypten er i forvejen omdrejningspunkt for store begivenheder, så vi har valgt egyptisk tema for denne uges Top 5.

Kunstner
Spillested
Dato
17-02-2011
Distributør
Koncertarrangør

1. Black Seeds of Vengeance
Niles største hit i min bog. Dette sorte frø blev sået i 2000 mens dødsmetallen næsten var gået død. Denne hadske kim blev starten på en ny storhedsperiode, og parallellen til Egypten er derfor nem at drage. Frøene bliver i disse timer sået til en ny tid for egypterne. Om det er et godt eller et hadsk frø, der bliver sået, vil kun tiden vise.

2. Sacrifice Unto Sebek
For at være på den sikre side i Egypten er det en god ide at hilse pænt på nilkrokodillerne. Det ved Karl Sanders og co. godt.

3. Sarcophagus
Og ligesom Nile så venligt har lavet en sang om hvordan man bedst gebærder sig i Egypten, ligeledes har de forfattet en sang, der omhandler teamet om ens næste overnatning såfremt man ikke opfører sig ordentligt.

4. Papyrus Containing the Spell to Preserve Its Possessor Against Attacks from He Who Is in the Water
En Top 5 uden denne vanvittige sangtitel ville næsten ikke være til at bære. Sanders og Kollias' åbenlyse fascination af Egypten og dets fantastiske historie er lige ved at kamme over i denne sang. Men det kunne da være rart nok at rende rundt med en flaskepost, der ville holde én i sikkerhed fra Poseidon og andre banditter i dybet.

5. Even the Gods Must Die
Sidder man for længe på et embede risikerer man at blive magtfuldkommen. Det ser ud til, at Mubarak lider en politisk krank skæbne indenfor en overskuelig tid, og det tema har Nile naturligvis også en sang om. At uanset hvor højt man flyver, så risikerer man altid at voksen smelter af vingerne. Det synes at være tilfældet for Hosni og hans partifæller.