Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fortravlet men fedt

Populær
Updated
Fortravlet men fedt
Within Temptation underholdt både headbangere og kyssende kærestepar fredag aften i Pumpehuset. I en uge hvor metalmusikken for alvor nåede ud på de danske spillesteder gav hollandske Within Temptation en forførende koncert, der især faldt i god jord hos de mange kærestepar, der havde fundet vej til Pumpehuset.

Med et lidt for lavt lydniveau indledte en symfonisk intro ballet præcist til den annoncerede koncertstart. Ingen opvarmning, ingen dikkedarer. Bandet var tændt og glæden ved at spille i Danmark kunne ikke benægtes. Det lave lydniveau blev højere undervejs, hvilket desværre betød, at den ellers klare, rene lyd mudrede lidt sammen, når musikken var allertungest.


Skæve klapsalver og mistet pust

Fokus lå tydeligvis på sangerinden Sharon, der sang som en engel og dansede forførende. Hun nyder at være i centrum! Koncerten startede i et højt tempo, og det betød ikke noget at Sharons forsøg på en ”klappeleg” i starten af ”Jillian” mislykkedes lidt, da publikum fangede ikke helt hendes rytme.

Den herlige intensitet i startene af sættet blev afbrudt af en ballade og nogle generelt stille numre, som dog fik kyssene frem rundt omkring i krogene, men samtidig gjorde at sættet mistede pusten. Heldigvis fik en gennemført metaltung version af Kate Bushs ”Running up that hill” band og publikum op igen i form af en gang skøn motion – hop, hop, hop!


Moder Jord holdt tidligt fri

Som en anden Moder Jord stod Sharon højt hævet på podiet bagerst på scenen, da storhittet "Mother Earth" blev fremført. Der blev under hele koncerten vist stemningsbilleder fra naturen som landskaber, hav og vulkanudbrud. Til dette nummer var det en perfekt skabt illusion, hvor også lyssætningen var fed på de - i takt - headbangende strengespillerne forrest på scenen.

Nummeret afsluttede sættet, men Within Temptation måtte kaldes tilbage på scenen hele to gange for at give ekstranummer. Bandet bekendtgjorde, at de gerne havde spillet længere, men at færgen ventede for at de kunne nå turneens næste show. Dermed afsluttede ”Ice Queen” fornemt en koncert, som - meget atypisk for en fredag aften - var forbi allerede kl. 22.30.

Sætliste

Intro
See Who I Am
A Dangerous Mind
Jillian
Angels
The Promise
Pale
Forsaken
Stand My Ground
Memories
Running Up That Hill (Kate Bush)
Caged
Mother Earth
--------
Deceiver
Aquarius
The Other Half
--------
Ice Queen

Spillested
Dato
11-02-2005
Karakter
3