Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 24: Lunken tyskerfest

Updated
Accept,_Copenhell,_2024_DO01027205
Accept,_Copenhell,_2024_J1027149
Accept,_Copenhell,_2024_J1027172
Accept,_Copenhell,_2024_J1027229
Accept,_Copenhell,_2024_J1027223
Accept,_Copenhell,_2024_J1027180

Forsinket på scenen og for sent om at spille hits. Accept var udmærket, men nok en koncert, der gik direkte i glemmebogen.

Kunstner
Dato
21-06-2024
Trackliste
1. The Reckoning
2. Humanoid
3. Overnight Sensation
4. Medley: Demon's Night / Starlight / Losers and Winners / Flash Rockin' Man
5. Princess of the Dawn
6. Fast as a Shark
7. Metal Heart
8. Teutonic Terror
9. Pandemic
10. Balls to the Wall
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Fredag kunne man opleve Kerry King i Comic Con fortælle, at hans band havde så travlt et program, at de skulle direkte videre, når koncerten på Copenhell var overstået. Så man showet, så var det da også oplevelsen af hurtig ind, hurtig ud. Hvor bands på almindelige turneer selv bedre kan planlægge logistikken og spilledagene, så er festivalsæsonen en mere presset opgave. Og travlheden smitter ofte af på indsatsen.

Accept på Helviti lørdag eftermiddag var ingen undtagelse. Fredag stod Aceept i Spanien. Lørdag 2.500 kilometer længere nordpå i det grå, danske sommervejr.

”Det er under to timer siden, vi landede i lufthavnen”, fortalte frontmand Mark Tornillo fra scenen som forklaring på, hvorfor Accept var et kvarter forsinket, hvilket resulterede i et amputeret show på lidt under en time.

Ni numre og et medley blev det til. Men Accept kom ikke bare for sent. De kom også for sent i gang. Tilbage i februar udsendte tyskerne karrierens syttende fuldlængde ’Humanoid’, som de for tiden er på turné med.

’The Reckoning’ og titelnummeret åbnede koncerten. På den ene side giver det selvfølgelig mening at spille materiale fra den aktuelle udgivelse. På den anden side, så står de på en festival, hvor størstedelen af gæsterne kun kender klassikerne. Og det var meget sigende for oplevelsen, at der først efter en halv times koncert kom begejstring blandt publikum, da ’Princess of the Dawn’ blev sat i gang.

Helviti er en stor scene at fylde ud. Hvert år ser vi, at de bands, der er sat på om eftermiddagen, sjældent kan trække mennesker nok til at skabe de store koncertbrag. Accept løftede heller ikke opgaven. Lyden sad heller ikke i lige skabet, så bandboss og guitarist Wolf Hoffmanns guitar alt for ofte druknede i bulder fra trommer og bas. Den berømte solo i ’Metal Heart’ gik dog fint igennem, men hittet kom aldrig helt ind under huden.

Til Jailbreak Festival i Horsens til august er Udo Dirkschneider på plakaten. Accepts originale frontmand har stadig til gode at gæste Copenhell, mens Accept stod her for anden gang. Amerikanske Tornillo har stået i spidsen for tyskerne siden 2009 og har absolut været en værdig erstatning for legendariske Udo.

Tornillo har rundet de 70 år, men stemmen er stærk, og der er sgu en ungdommelig aura om ham. Han gjorde det glimrende igennem den lille time, og bandet var velspillende. ’Balls to the Wall’ lukkede showet til opmuntrende fælleskrål, før bandet takkede af. Det var ikke dårligt, men bare ikke særligt mindeværdigt. Men mere oplevelsen af endnu et band, der havde travlt på farten og var hurtigt inde, hurtig ude.