Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over

Updated
WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over
WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over
WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over
WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over
WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over
WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over
WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over
WOA '17: Vandbærerne hjalp Alice over

Alice Cooper er ikke helt unger længere, men musikerne omkring ham holder niveauet oppe, og med de indlagte pauser til frontmanden slap han helskindet fra Wacken.

Kunstner
Spillested
Dato
05-08-2017
Trackliste
1. Brutal Planet
2. No More Mr. Nice Guy
3. Under My Wheels
4. The World Needs Guts
5. Woman of Mass Distraction
6. Poison
7. Halo of Flies
8. Feed My Frankenstein
9. Cold Ethyl
10. Only Women Bleed
11. Paranoiac Personality
12. Ballad of Dwight Fry
13. Killer
14. I Love the Dead
15. I'm Eighteen
16. School's Out
17. Ace of Spades
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Alice Cooper har haft nogle svingende præstationer på Wacken Open Air. For 7 år siden så vi en brugt herre med en endnu mere slidt stemme fremføre en trist koncert på festivalen. Men så er det, som om han har fået en anden ungdom, for tre år senere i 2013 beviste han, at han stadig har, hvad der skal til for at være med. Det blev understreget i 2014 på Sweden Rock, og han faldt heller ikke helt igennem på Copenhell sidste år.

Derfor var vi lidt spændte på, hvad det nu måtte være for en Alice Cooper, vi fik at se lørdag aften på Wacken Open Air 2017. Det blev lidt ligesom på Copenhell sidste år. Hans stemme er god i starten på både ’Brutal Planet’ og ’No More Mr. Nice Guy’ og vejret er omsider ved at vise sig fra sin bedste side på festivalen. Alt tegner godt.

Desværre bliver der dryppet en anelse malurt i bægeret, som koncerten skrider frem. Guitarist Nina Strauss fremfører en god og lang guitarsolo lige før ’Poison’, men trods en lang pause til stemmebåndene er stemmen altså ikke helt ren under dette hit. Det bliver ikke bedre i ’Halo of Flies’ eller ’Feed My Frankenstein’, og derefter bølger det lidt frem og tilbage med stemmepragten.

Energien og tøjskiftene samt musikerne omkring ham gør, at Alice Cooper overlever koncerten med æren i behold. Stemmen er bestemt ikke, hvad den har været for den 69-årige rockmusiker. Det bliver således ikke bedre, end det er p.t. Det må både publikum og han selv sande og leve med. Men det teatralske mestrer den gamle chokrocker stadig. Showet er intakt, og det er med til at holde skuden flydende. For musikerne omkring ham er gode, og i klassisk cykelterminologi er det vandbærerne, der får holdkaptajnen med over de mest stejle toppe.

Vi skal dog ikke længere forvente mirakler fra Alice Coopers side. Hans bedste dage er bag ham, og det er vel også okay, når man tænker på, at det er 48 år siden debutpladen ’Pretties For You’ udkom. I det herrens år 1969!

Koncerten bar præg af, at hans stemme er slidt, men musikerne omkring ham, i særdeleshed guitarist Nina Strauss, bærer showet så kompetent, at man i et svagt øjeblik kan fristes til at se igennem fingre med de åbenlyse svagheder.

Hele showet kan ses her, da det blev streamet direkte fra Wacken, hvor man også kan se den rørende hyldest til afdøde Lemmy fra Motörhead i slutningen af showet: