Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dansk debut sparkede røv

Populær
Updated
Dansk debut sparkede røv
Dansk debut sparkede røv
Dansk debut sparkede røv
Dansk debut sparkede røv
Dansk debut sparkede røv
Dansk debut sparkede røv
Dansk debut sparkede røv

Torsdag aften debuterede danske Spitanger i Valby med en generalprøve på deres kommende koncerter. Det var ikke uden skønhedsfejl, men det meget velspillende band synes at have fat i den lange ende med deres groovy og fængende lyd.

Kunstner
Spillested
Dato
13-11-2014
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
John Mortensson
Karakter
3

”Hold kæft, noget lort”, rungede det igennem lokalerne på Valbys lille spillested UnderWerket torsdag aften.

Bare rolig. Det kom ikke fra publikum om Spitangers musik. Vredesudbruddet kom fra trommeslager Niels Alex Larsen cirka 30 sekunder efter, det nye danske band stod på scenen for første gang foran et publikum og måtte afbryde debutkoncerten, fordi teknikken drillede.

En ærgerlig start. Men skulle uheldet være ude, var det såmænd det rette tidspunkt, det skete på. For der var egentlig ikke tale om en decideret ”rigtig” koncert, men snarere en generalprøve for venner og bekendte, som bandstifter, guitarist og pladeproducer Rasmus Toftlund forklarede inden koncerten, da vi fik en snak med ham og førnævnte trommeslager.

Ambitionerne er nemlig tårnhøje i Spitanger, især til liveshows, og de tanker, bandet har gjort sig om musikken, koncerterne og fremtiden, kan du læse mere om i vores eksklusive interview med dem i næste uge. 

Hvordan gik denne såkaldte generalprøve så for Spitanger?

Tjo, trods den frustrerende start og øvrige mindre tekniske udfald undervejs, så gik det faktisk temmelig godt for kvartetten med svenske David Segerå – rekrutteret fra Göteborg –  i front. Bandet har indtil videre kun offentliggjort to numre, så koncertens cirka ti øvrige sange var helt ukendt terræn for både undertegnende og det øvrige publikum.

Men musikken virker nu ganske godt efter hensigten, da materialet for det meste sparker godt gammeldags røv, som man engang sagde. Sammenspillet mellem trioen, Toftlund, Larsen og bassist Sammy Damiri, var i hvert fald ikke til at sætte en finger på. Musikken blev præcist og tight leveret, og som et band, der har de helt store ambitioner om at blæse publikum omkuld live, skal Spitangers groovy toner nok komme til sin ret.

Toftlunds riffs er skarpe, skåret ind til benet og tunge, og Niels Alex Larsen – der også synger og spiller guitar i rockbandet Statement – leverede et simpelthen fremragende og dynamisk trommespil, hvor der blev slået igennem, så det både kunne høres og mærkes –  præcis som det skal være i den her stil, der lægger sig op ad alt mellem Pantera, Black Label Society og Deftones.

Talentet og opskriften på succes synes at være til stede, men vi må nok erkende, at den sympatiske svensker havde en mindre heldig aften. Han beklagede da også selv for sin manglende form og forsvandt abrupt fra scenen under sidste nummer, mens trioen spillede færdig.

Segerås vokal skifter mellem det rene, skrigende og growlende, hvor førstnævnte lidt for ofte haltede i det. Det kan der arbejdes med. Den growlende vokal fylder mindst i kompositionerne, så faktisk var det bemærkelsesværdigt, at det netop var de i her hårde passager, publikum rockede mest med.

Segerås growl er langt fra de traditionelle dybe løvebrøl man finder i dødsmetallen, men mere råt orienteret – lidt a la Nick Holmes på den nye Bloodbath – og fremstod ganske anderledes, end den man hører i andre danske bands og gik rent ind sammen med de to buldrende stortrommer, den tunge bas og de fede guitarriffs. Især det afsluttende stykke i ’Dressed for Funeral’ (hed den vist) sad overbevisende i skabet. Det gjorde det faktisk mange gange.

Sådan lykkedes det generelt for Spitanger at levere en overbevisende indsats under generalprøven, der helt sikkert peger i retning af et band, der har fat i den lange ende.