Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

SRF '19: Magisk power i bagende solskin

Updated
_XTJ8758
_XTD5242
_XTD5281
_XTD5315
_XTJ8773
_XTD5468
_XTJ8937
_XTJ8966

Demons & Wizards trodsede solen og bød på mørke og fortryllende øjeblikke fra bagkataloget med indlagte overraskelser fra medlemmernes respektive karrierer.

Dato
08-06-2019
Trackliste
1. Rites of Passage
2. Heaven Denies
3. Poor Man's Crusade
4. Crimson King
5. Burning Times (Iced Earth-cover)
6. Welcome to Dying (Blind Guardian-cover)
7. The Gunslinger
8. Terror Train
9. I Died for You (Iced Earth-cover)
10. Valhalla (Blind Guardian-cover)
11. Tear Down the Wall
12. My Last Sunrise
13. Blood on my Hands
14. Fiddler on the Green
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Skulle man have overset bookingen på Copenhell, var vi så priviligerede at få en forsmag på herlighederne her på Sweden Rock Festival et par uger forinden.

Hansi Kürsch, forsanger i Blind Guardian, er gamle venner med Jon Schaffer, guitarist og eneste originale medlem fra Iced Earth. I 1990'erne drøftede de tanken om at lave et projekt sammen, hvor de kombinerede den episke power metal fra Blind Guardian med de mere mørke sider fra Iced Earth, og med en reference til Uriah Heeps fjerde album af samme navn var Demons & Wizards en realitet.

Den selvbetitlede debut udkom i 2000, og 'Touched by the Crimson King' fulgte op i 2005, begge med begrænset succes. Travlt beskæftiget med deres respektive hovedbands blev sideprojektet sat på standby, og først i 2017 kom nyheden ud om, at der blev arbejdet på nyt. Som det ser ud, er albummet sat til at udkomme i starten af 2020, og det var således ikke med nyt i bagagen, vi skulle se dem lørdag eftermiddag.

Det var heller ikke nødvendigt, eftersom det indtil d. 31. maj i år havde været 19 år, siden de sidst havde spillet en koncert. Det var med andre ord en gave nok i sig selv at høre skæringerne fra de første albums live i al pomp og pragt.

De første tre numre fra debuten blev startskuddet, og Kürsch ramte den letgenkendelige, højenergiske røst fra start til slut. De mere varierede lydbilleder og dystre facetter, eksempelvis i den afrundende sektion af  'Heaven Denies', tilføjede også en dunkel facet til paletten, som ikke normalvis fylder meget i Blind Guardians univers, mens Schaffer & co. ubesværet holdt sig til de indlærte skabeloner, vi kender fra pladerne. Det lød vitterligt ikke som en konstellation, der havde deres debutkoncert for blot en uge siden, hvis man da lige ser bort fra, at alt blev fremført uhyrligt professionelt og indlært. Lidt friere rammer kunne bidrage til indlevelsen her og der, og her vil erfaringen formodentlig tale sit eget sprog, efterhånden som turnéen skrider frem.

De enkelte dyk ned i de respektive hovedbands' output førte dog i anden ombæring bandet på rette kurs, da Kürsch lagde alle følelserne på bordet under Iced Earths sørgmodige 'I Died for You' efterfulgt af den gamle, skrålevenlige Blind Guardian-klassiker 'Valhalla'. 'Tear Down the Wall' fulgte efter som koncertens forløsning, og derfra havde de publikum i deres hule hånd, ikke mindst under den afsluttende ballade 'Fiddler on the Green', der i sit afdæmpede tempo var et godt springbræt for Kürsch til at udfolde hele sin stemmepragt.

Det var i særdeleshed Kürsch, der bar Demons & Wizards frem med sit vidtfavnende toneleje, mens bandet måske kørte repertoiret lige indlært nok, men trods alt løsnede mere op, da det bevægede sig mod enden. Under alle omstændigheder har Copenhell-publikummet al god grund til at glæde sig til dette unikke sideprojekt, der unægtelig viste sit værd udenfor de vante rammer og tilføjede mere liv til skæringernes vante form.

Vi ses på Hades til mere velskåren power metal på torsdag!