MMF 18: Modne herrer trykker den af

Populær
MMF 18: Modne herrer trykker den af

Metal Cross er kommet op i årene, men det var ikke til at mærke, da de spillede en god koncert på Metal Magic, hvor der også var særlige gæster med på scenen.

Kunstner
Dato
12-07-2018
Trackliste
1. The Evil Eye
2. The Scarlet Letter
3. Vernal Equinox
4. A Distasteful Party
5. Circus on Fire
6. Written in the Sand
7. Fall of Cimbria
8. Nightmare
9. Crusifying the Virgins
10. Waiting for the Dawn
11. April 27
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Metal Cross er et af de her orkestre, der lurede i den danske undergrund i 80'erne, men aldrig rigtig kom videre end til nogle demoer. I 2014 blev de gendannet og gav en koncert på Metal Magic Festival. Fire år senere er de så tilbage i Fredericia for at give koncert igen.

Ikke overraskende er der god opbakning fra det loyale publikum, der i en times tid trakteres med både nyt og gammelt. For sørme om ikke Metal Cross har gravet nyt materiale op? De spiller nemlig en helt ny sang da de smider 'A Distasteful Party' ud over scenekanten. Forsanger Henrik Bro, der også er anmelder her på Devilution, formår også at komme ud over scenekanten. Som den eneste. Resten af bandet er mere tilbagelænet.

Der skal dog lyde ros til den gæsteoptrædenen fra deres keyboardspiller, der forsøger at piske en stemning op bag Hammond-orglet, og det lykkes da også nogenlunde. Et lille GoPro-kamera stikkes i hænderne på publikum, og så bliver koncerten ellers foreviget fra diverse vinkler.

Metal Cross har godt fat i publikum og hiver så en ekstra kanin op af hatten, idet Per Krogh Hansen, der var med til at grundlægge bandet er tilbage efter omkring 35 år. På de sidste tre numre, der startes med 'Crucifying the Virgins' er han med på spade, og så lires deres bedste sange ellers af. Det fungerer godt, når den tunge rytme banker derudad.

Og trods alderen er bandet i vigør. Den ene guitarist har endda en Roger Federer-kasket på, for lige at understrege, at nok er et band måske lagt på is i tre årtier, men når rusten først bankes af, så er der krudt i kanonen. Metal Cross leverede i hvert fald varen, og publikum var glade. For trods den begrænsede mængde af officielle udgivelser, så var der rigeligt med folk, der var glade for materialet og kunne synge med.