Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En hurtig thrash-svingom

Updated
En hurtig thrash-svingom

Toxic Holocaust har travlt og når ikke meget andet end at smadre løs på deres femte udgivelse, men det fungerer. 

Titel
Chemistry of Consciousness
Label
Genre
Trackliste
1. Awaken The Serpent
2. Silence
3. Rat Eater
4. Salvation Is Waiting
5. Out Of The Fire
6. Acid Fuzz
7. Deny The Truth
8. Mkultra
9. I Serve…
10. International Conspiracy
11. Chemistry Of Consciousness
Forfatter
Karakter
3

Portland-bandet Toxic Holocaust har eksisteret i 15 år, men hvis man ikke har læst på lektien, kunne man snildt antage dem for at være undfanget engang i 80'erne under den første store thrashbølge. Kvartettens femte udspil lyder unægteligt meget, som om bandet har en del flere år på bagen, end det er tilfældet.

Trioen har muligvis også en vis forkærlighed for punk og/eller hardcore, for ingen af numrene sniger sig op på over tre minutter i længden, og derfor er de 11 numre da også forbi efter sølle 28 minutter. Heldigvis er der også tale om en intens lille halv time, hvor guitarriffs kastes i grams, og alt er skåret ind til benet, og hvert et overflødigt øjeblik er kasseret.

De episke og uforglemmelige riffs er der måske ikke synderligt mange af, men den flair, de har for at smadre fuldstændigt igennem, kan man ikke tage fra dem, og hist og pist er der hooks af høj kvalitet som i den simpelt effektive 'Deny the Truth's fede hardcore-oneliner. Netop på grund af den korte spilletid gør det heller ikke noget, at det er så som så med variation, og at det eneste nummer, der for alvor skiller sig ud med et anderledes udtryk, også ender med at være udgivelsens bedste øjeblik, når der i 'Out of the Fire' af og til skrues ned for hastigheden.

'Chemistry of Consciousness' er intet mesterværk, men dog en fin, brutal omgang thrash, der helt sikkert kan tænde en moshpit hvor som helst, og som grundet den korte spillelængde aldrig går i tomgang, selvom den i grunden kun rummer et enkelt udtryk.

Menu