RMF 2010 – Bassisten var mest interessant

RMF 2010 – Bassisten var mest interessant

Der blæste en kold vind over Voxhall, da Vreid leverede et top-professionelt, men også et til tider lidt livløst sæt, hvor bassisten fungerede bedst som stemningsindpisker.

Kunstner
Spillested
Dato
17-04-2010
Distributør
Trackliste
1. I krig
2. Left to hate
3. Speak Goddamnit
4. Eldast
5. Det daude steig
6. Blücher
7. Pitch Black Brigade
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3


Det norske ensemble Vreid stod for et snorlige og professionelt show, der måske godt kunne have brugt lige lidt mere vildskab og glimt i øjet fra især forsanger/guitarist Sture, så showet blev peppet lidt mere op. Der var anderledes lidt mere gang i bassist Hvàll, der sejt styrede sin Warwick bas.

De lejlighedsvise mere pæne detaljer og klangflader var ikke helt så atmosfæreskabende som på pladerne. Den del af materialet har muligvis sit ophav fra medlemmernes fortid i Windir, som blev opløst da forsangeren i 2004 døde af kulde på en tur i fjeldet. Til gengæld stod de mere traditionelt-klingende black metal toner ganske fint frem, og blandingen med de godt rockede trommer og den veloplagte bassist fik gang i flokken forrest ved scenen.

Med den tid, der var til rådighed, kunne man ikke have ønsket sig meget mere, men man kan da godt være lidt misundelig på de folk, der omtrent ti dage senere, vil komme til at opleve en Vreid-koncert suppleret med numre fra Windir med gæstevokal fra Vegard Bakken – bror til den afdøde forsanger. Men man skal nu ikke klage over Vreid-sange alene, for det var et godt show, der måske blot kunne have haft et lidt bedre udfald med en frontmand, der havde gjort lidt mere ud af at piske en stemning op.