Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Støj med støj på

Populær
Updated
Støj med støj på
Støj med støj på
Støj med støj på
Støj med støj på
Støj med støj på

Thought Police Brutality med tour-kammeraterne i Hexis havde torsdag inviteret Anomy med på KB18 og samtidig ladet dørene stå åbne til fri entré for alle musikhungrende.

Titel
+ Hexis + Anomy
Spillested
Dato
28-07-2011
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Det tog lidt tid før det hele kom i gang denne torsdag, og da det hele var overstået, forstod man hvorfor, da aftenens tre bands på scenen - eller gulvet, for det var kun trommeslagerne, som kun holdt sig til scenen - alle spillede relativt korte sæt.

Første band på den rå terrazzo i den gamle slagtehal var Anomy, som havde sit første show med en ny lineup. Det virkede som om, at bandet lod sig påvirke lidt af den sløve stemning og et relativt begrænset fremmøde. I hvert blev det lidt indadvendt og temmelig stillestående på trods af flere gode idéer i gruppens skæve rock med den interessante vokal i front. Tjek en video fra aften ud " target="_blank" title="Anomy">HER.

Hexis havde en helt anden agenda - det skulle være mørkt og dystert, hvilket mixet mellem hardcore/post-metal og black metal til dels lykkedes med. Bandet valgte konsekvent kun at benytte stroboskop-agtig lyssætning fra et par lysstandere bag ved trommeslageren. Det gav en helt speciel atmosfære, og det åbnede lytterens sanser helt op. Men gimmick'en holdt ikke en koncert ud. Se et klip fra koncerten " target="_blank" title="Hexis">HER.

Det flød lidt sammen

Derfor gik de gode intentioner lidt tabt og den hårdtslående musik flød sammen. Synd, for der er ingen tvivl om, at Hexis har fat i noget rigtigt interessant med sin formørkede og misantropiske version af Psyke Projects mest smadrende outputs. Først i et af de sidste numre dukkede der noget op, som skilte sig lidt ud og havde en lyd og stemning, som man også kunne huske efter bandet var gået af scenen.

Hvis lysshowet havde bygget sig lidt op undervejs i koncerten, så det totale blinkende sort/hvid-angreb kun havde været forbeholdt et par numre, så kunne det være endt lidt anderledes. Bandet var dog klar over det, da der blev sagt noget i retning af "Er I her endnu? Folk plejer at gå pga. lyset". Så dette varemærke står sikkert ikke til at ændre, og man kan da også sige, at skal man gøre noget skal man gøre det 100 %. Men nu er det nævnt...
(karakter: en lille 3'er)

Guitaren sørger for variationen

Lyssætningen var mindre skadelig for epileptikerne, da Thought Police Brutality indtog scenen med sin voldsomme hardcore, og i kraft af en guitarlyd, der var mindre besat af at lave sonisk kaos, men også stod for varierede riffs, så blev københavnerne mere spiselige end Hexis for førstegangslytteren. Bandet havde dog også en vokal i den meget skrigende og aggressive ende, hvilket til tyder gjorde seancen en kende ensformig.

Sangene var så korte, at sætlisten åbenbart blev så lang og svær at læse i lokalets dunkle belysning, at forsangeren i et forsøg på at finde næste sang på listen udbrød: "hvad står der, hvad står der?". Det var da også mange små knaldperler med masser af indestængt raseri, som blev afleveret som energiske skud i hovedet på lytterne.

Folk var ligesom ved Hexis rykket ganske tæt på, men reaktionerne var rimelig afmålte. Ingen pit, ingen massiv headbanging. Bare en flok folk med øl i hånden og så et lille smil på læben over det musikalske traktement.

Så bytter vi!

Undervejs byttede guitaristen og bassisten rolle - hvorfor fremgik ikke af lyden; der kom ikke lige en fed solo ud eller en rullende basgang. Umiddelbart kunne de to herrer spille, så man ikke lagde mærke til forskellen, så showmæssigt resulterede ændringen ikke i en større musikalsk variation.

Med undtagelse af den mere blide start med Anomy, som havde en del pop-catchy elementer i sine omkvæd, så blev det med Hexis og Thought Police Brutality en omgang støj med støj på, men på de helt rigtige små klubber, som de to bands formentlig lander på, når de nu skal lidt rundt i Europa, så skal det nok blive vel modtaget. KB18 var måske bare lige lidt for stort til at give den helt rigtige stemning, så en førstegangslytter - som skribenten - ikke skulle falde i monotoni-fælden.
(karakter: 3)

Tjek et nummer ud med Thought Police Brutality fra koncerten herunder: