Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'22: Vellydende valkyrie

Updated
_XTD3702
_XJD3699
_XJD3805
_XTD3660
_XTD3642
_XJD3640
_XTD3598

Svenske Valkyrja leverede præcis den mængde black metal, de var hyret ind til, og de gjorde det endda et par timer før planlagt.

Kunstner
Spillested
Dato
01-04-2022
Trackliste
1. Oceans to Dust
2. Frostland
3. Madness Redeemer
4. Opposer of Light
5. Solstice in Withdrawal
6. Welcoming Worms
7. Crowned Serpent
8. Paradise Lost
9. Throne Ablaze
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Egentlig skulle Valkyrja først have spillet kl. 23.30, men landsmændene i In Mourning havde problemer med flytrafikken, så Valkyrja gik med til at bytte plads og indtog derfor Voxhall allerede fredag aften kl. 21.15. Og trods det, at de skulle være klar et par timer førend planlagt, så gik de på med bravour.

Forsanger Simon Wizén brøler ”Aarhus, are you with us tonight?!” fra scenekanten og så klør de ellers på med ‘Oceans to Dust’ og den efterfølgende up-tempo ’Frostland’. Sidstnævnte fra deres seneste plade ’Throne Ablaze’ fra 2018, som de spiller flest sange fra denne aften.

Showet er typisk black metal med masser af corpse paint, teaterblod og nitter på arme og ben. Lyden er lidt smadret, og visse steder har de elementer af både Lemmy fra Motörhead og Marduk med den groove og buldrende melodi, der er i både stemme og instrumenter. Det lyder godt.

Valkyrja spiller i en times tid, og det bliver desværre lidt ensformigt midt i showet. Men Valkyrja er dygtige musikere, der trods alt kan deres musik og genre. Og mens den punkede black metal ruller, så er der også plads til masser af guitar, som det er tilfældet i deres sidste sang, titelnummeret fra førnævnte plade. 

Nok var det hovednavnet fredag, der gik på lidt før tid, og egentlig havde de bedste forudsætninger, men den helt store oplevelse udeblev. Det var blot endnu en dag på kontoret for Valkyrja, og de formåede ikke helt at fange publikum nok til, at der opstod magi og stemning. Fremmødet var heller ikke prangende, hvorfor det er vanskeligt at lægge hele skylden på Valkyrja. For mixerpulten havde drejet rigtigt på knapperne og det lød udmærket. Blot en skam, at der ikke var flere til at høre det.