Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kompetent, men kedeligt

Updated
Kompetent, men kedeligt
Porcupine Tree leverer solidt musisk håndværk, men virker lidt kedelige og uvedkommende. Det er en meget dyster sag, som det progressive rockband Porcupine Tree har sendt på gaden for at fejre dets 20 års jubilæum. Den engelske kvartet sværger, som det er typisk for den progressive genre, til meget lange sange og til en sangopbygning, hvor man giver sig god tid til at præsentere et stykke og bygge op til det næste.

Det som fylder mest er keyboardsene, der får lov til at fylde lange passager med ambiente udtryk, og som også fungerer som baggrund. Men selvfølgelig er der også blevet plads til guitar, det er bare ikke et stort nok indtryk, de får lov til at sætte på pladen, da de tunge riffs er forbeholdt enkelte afgrænsede områder, primært i titelnummeret og det 17 minutter lange ”Anesthetize”.

Derimod er det som soloer og andet guitarmateriale er alt for anonymt, og placeret for dybt bagerst i lydbilledet til rigtigt at gøre indtryk. Og selv ikke en solo gæsteoptræden fra canadiske Rushs kompetente guitarist Alex Lifeson gør noget særligt væsen af sig.

På samme måde mangler sanger og bandstifter Steven Wilson også et mere selvstændigt udtryk, der kan gøre hans vokal mere fremtrædende og påtrængende, for med undtagelse af enkle passager, så er hverken melodierne eller stemmen vedkommende nok, og ingen af dem bliver hængende i øregangene, når skiven er færdig

Titel
Fear of a Blank Planet
Distributør
Forfatter
Karakter
3