Live eller i mindre doser

Live eller i mindre doser
Nyt album fra 3 Inches Of Blood bevarer en vis charme. Canadierne i 3 Inches of Blood leverer uhøjtidelig ridder metal, hvor orkerne vinder over menneskene, og man fornemmer – i stærk kontrast til resten af bandene fra den genre – et vist glimt i øjet.

I 2004 tordnede d’herrer gennem lydmuren med udspillet “Advance and Vanquish”, som blandt andet indeholdt den festlige hymne “Deadly Sinners”, der bestemt ikke lød mindre festlig live under Roadrage-koncerten i Vega året efter.

Der er i og for sig ikke sket den store udvikling siden dengang. ”Fire Up the Blades” byder på en overvejende fin cocktail af det helt klassiske, melodiske metal (Iron Maiden etc.) blandet med moderne thrash. Herudover har bandet den falsetskrigende Cam Pipes - som nok har en del King Diamond-skiver hjemme på hylden - i front, og han flankeres af den growlende/skrigende Jamie Hooper.

Man kan sige, at dette udspil er lidt mere MÆDL end det forrige. Hør fx førstesinglen ”The Goatrider’s Horde” eller den Slayer/black metal-inspirerede ”Infinite Legions”. Til gengæld fungerer det ikke for godt i forsøget på at lave en ny ”Deadly Sinners”, ”Trial of Champions”.

For undertegnede er 3 Inches of Blood et af de band, der holder bedre i mindre doser, og derfor er det også en anelse problematisk, at der ikke er så helvedes meget nyt at komme efter her. Det skulle da lige være det ”Holy Diver”-agtige breakdown i ”Forest King”, mens der også er et fedt, tungt groove at finde i ”The Great Halls of Feasting”, som i øvrigt er tilsat koklokke.

Joey Jordison (Slipknot) har sat en rimelig anonym producersignatur på ”Fire Up the Blades”, og dette fører nok ikke hans store gennembrud som manden bag pulten. Lad mig til enhver tid få 3 Inches of Blood live i stedet for en time på plade.

Titel
Fire Up the Blades
Distributør
Karakter
3