Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årets livealbum 2006?

Updated
Årets livealbum 2006?
Kamelots live album er en power metal perle, mener Lars Schmidt.. Var Kamelots syvende studioalbum "The Black Halo" en seriøs runner-up i kampen om at være årets bedste prog-power metalalbum i 2005, vil bandets nye dobbelte live-album "One Cold Winter's Night" kæmpe en indædt kamp for at besætte førstepladsen som bedste livealbum i 2006. Albummet udkommer både som cd og dvd, men Heavyjam.dk var kun så heldige at blive begunstiget med cd'en, så ingen anmeldelse af dvd'en her. Selv om den garanteret havde været kæmpe positiv.

Tilbage til musikken uden billeder. Kamelot blev dannet i 1994 og debuterede med "Eternity" i 1995. Gennembruddet kom dog først i 2001 med det femte studioalbum "Karma", som blev overgået af "Epica" (2003), der igen blev overgået af fantastiske "The Black Halo" (2005). I 2000 kom gruppens første livealbum, "The Expedition". Og nu har vi så livealbum nummer to, og det kan jo lyde lidt som overkill. Men er det ikke. Hvor "The Expedition"
lukkede første del af Kamelots karriere fint af, opsummerer "One Cold Winter's Night" så fint de seneste tre albums med den stærke, norske sanger Roy Khan. Og Khan er på hjemmebane på "One Cold Winter's Night", der blev indspillet i Oslo.

Albummets helt store styrke - altså, ud over en meget effektiv sætliste - er, at det først og fremmest signalerer, at vi har at gøre med et orkester, der er en meget, stærk sammentømret enhed, der virkelig spiller godt sammen. Og som ikke bare har én eller to frontfigurer, der styrer hele skidtet. Nej, Kamelot er et band i ordets bedste betydning.

Og det band leverer nogle gedigne højdepunkter undervejs. Ikke mindst det smukke 13-minutter lange "Elisabeth". Men også "The Edge of Paradise", den ligeledes smukke "Abandoned" og højderne "The Black Halo" og "March of Mephisto". Progressive, storladne og meget, meget melodiske numre leveret med indlevelse, energi og stor musikalsk sammentømrethed.

Dette live album er simpelthen bare stjernehamrende godt. Og det får lov til at holde rigtig, rigtig længe på undertegnedes cd-afspiller. Ingen tvivl om det.

Kunstner
Titel
One Cold Winter's Night
Label
Distributør
Forfatter
Karakter
5