Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Amerikansk dødsmetal

Updated
Kent lytter til amerikanske Vehemence Vehemence er amerikansk dødsmetal anno 2004. En yderst kompetent gruppe unge mennesker dannede - tilbage i 1995 - dette band, og trak store veksler på bl.a. Carcass og Suffocation. Vehemence måtte selv gøre benarbejdet for at blive anerkendt i en periode hvor dødsmetallen var, ja, død! Metal Blade hev dem indenfor og "Helping The World To See" er således bandets andet album, og skal cementere dem på en i forvejen rigt repræsenteret scene af gode dødsmetalbands. En svær opgave, som Vehemence også får svært ved at løse!

Der hvor Vehemence stikker særligt frem, er, ved deres meget rockede riffs, bl.a. i "Trinity Broadcasting", hvor man kan høre hvordan der er et fedt groove at spille på. Produktionen er også helt i top og man kan høre hvordan samspillet virkelig
fungerer. Det Vehemence selv kalder en force, men som jeg ser lidt som en kedelig facet, er deres melodiske passager. Egentlig er de meget gode, men det passer bare slet ikke ind i den dødsmetal, de spiller på de andre numre. For Vehemence spiller en meget hård og brutal stil og det er tydeligt, at de har
trukket mere på Suffocation som inspirationskilde end Carcass. Men kan du forestille dig Suffocation spille "Nothing Else Matters" live? Næppe.

Vehemences tætte lyd gør dog, at de melodiske, lettere kedelige passager reddes på stregen. Vehemence leverer en ganske solid præstation med "Helping The World To See" og er man fan af bl.a. Suffocation, Nile og Six Feet Under, alle bands med en meget dyb vokal, vil Vehemence ikke være ukendt territorium.

Skiven skulle efter sigende komme på markedet med noget interaktivt materiale, inkl. en hjemmevideo på en lille times tid, hvor man ser Vehemence indspille deres plade, og alt mulig andet privat fjolleri internt i bandet.

Kunstner
Titel
"Helping The World To See"
Distributør
Karakter
3