Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hårde amerikanere

Populær
Updated
Hårde amerikanere
Nyt album med Every Time I Die Every Time I Die (ETID) kommer fra Buffalo, USA, og de spiller hidsigt, kaotisk metal lidt i stil med Dillinger Escape Plan, uden at de dog på nogen måde når samme niveau. Det er for let at kategorisere ETID som endnu et band fra ”screamo-genren”, som i øjeblikket vinder meget terræn i USA – de er mere end det.
Frontmand, Keith Buckley, sætter ingen grænser for, hvad han vil udsætte sit stemmebånd for, og han får i dén grad brølet igennem, så man næsten ser den rasende mand foran sig, mens man lytter til pladen.

Når det er sagt, så skal det også siges, at ”Gutter Phenomenon” er et hæsblæsende bekendtskab, på kun godt en halv time. Der gives gas fra start til slut, men albummet er lidt tid om at lette. Det gør det til gengæld med stil på skæring nummer 4, ”Easy Tiger”, og specielt efterfølgende nummer, ”Tusk and Temper”, slår virkelig tænder ud. Men ETID kan mere end bare at gå fuldstændig bersærk. Fx i den mere afdæmpede ”The New Black”, som dog ikke er mere stille end at Keith Buckley alligevel brøler løs til selerne brister, mens den knap to minutter lange energiudladning, ”Gloom and How It Gets That Way” er et andet nummer der er værd at bemærke.

Desværre for ETID kan de ikke stå distancen helt, og ligesom albummet letter midtvejs, falder det lidt til jorden henimod slutningen. ”Gutter Phenomenon” er et album, som ikke har fået alt for megen omtale, på trods af, at det udgives på et stort selskab (RoadRunner), og det er synd, for der ligger uden tvivl et publikum, som ville tage imod ETID med åbne arme, hvis de altså kendte til deres eksistens…

Titel
Gutter Phenomenon
Distributør
Karakter
3

Menu