Ak, Vile og Ve, for en lyre-fadæse!

Populær
Ak, Vile og Ve, for en lyre-fadæse!

Vanir spiller lystigt på danernes mytologi og kunne have undgået en Fimbulvinterens kulde i denne anmeldersaga med mere metal og mindre pusten i udhulede knogler.

Kunstner
Titel
Særimners Kød
Distributør
Trackliste
1. Af Braget Æt
2. Gildet
3. Elverkongens Brud
4. Særimners Kød
5. Rejsen Til Udgårdsloke
6. Suttungs Mjød
7. Lokes Listighed
8. Niddings Dom
9. Holmgang
10. Togtet
11. Langt Over Havet
Forfatter
Karakter
2

Ved Odin! Jeg skal Thordenlynende love for, at Vanir har haft de grådige fingre helt nede i mytologien på 'Særimners Kød', og som en flok hungrende stridslystne vikinger hærger de med deres særegne blanding af metal og folkemusik.

Men ak – aser, vaner og mennesker trakteres først og fremmest med fløjter og harmonikaer, der danser lystigt som Frejas bryster på Idasletten, når foråret bebudes. Og her er jeg overbevist om, at Den Enøjede, der som bekendt har drukket visdommen fra dybet af Mimers brønd, vil blive oprevet og skælde på Hugin og Munin, når han lægger begge ører til Vanir - Loke har tydeligvis spillet de gæve danskere et puds: Hvorfor skal Brages fløjter og harmonikaer dog favoriseres på bekostning af de mægtige Tyr og Thors foretrukne el-økser og dommedagsmjølnerbasser?

Hørte Vølven dog bare syner!


Således vil enhver gæv Valhal-kriger savne et godt gammeldags jætteslagsmål med smaskende guitarriffs, alene fordi det kræver ører bedre end Heimdals, der trods alt kan høre græsset gro, at få det fulde ud af de seksstrengedes anstrengelser – man får en skælmsk lyst til at fodre Fenrisulven med produceren, thi denne niddingsdåd huer mig ej.

Undertegnedes bulder og bragen mod de finere bidder af Vanirs plade, må dog ikke opfattes som om, skiven udelukkende fægter med elementer, der er finere end Balders baller – nej, Ragnarok er skam hyldet, hvilket blandt andet giver sig udtryk i en grov dansksproget vokal, trommer i Sleipnerhast med en larm som tusind marcherende einherjerner, og i øvrigt viser, der snildt kunne opildne til mjødgilde i Udgårdslokes hjemstavn Jotunheim.

Mere smæk i flækøksen!


Hvis Vanir skal få det fulde ud af deres stræben mod et fast sæde ved Valhals langborde og gøre sig håb om at blive genrens bannerførere, kræver det blot skarpere strømførende sværd, at valkyrierne finder en ordentlig lydsmed, og endeligt en fokusering på jætte-bra melodier.