Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sofistikeret deathcore

Updated
Carnifex - Necromanteum - Artwork

Carnifex har udgivet en udmærket deathcore-plade, der både byder på dybe breaks og såvel lækker guitar som symfoniorkester!

Kunstner
Titel
Necromanteum
Dato
06-10-2023
Trackliste
1. Torn in Two
2. Death's Forgotten Children
3. Necromanteum
4. Crowned in Everblack
5. The Pathless Forest
6. How the Knife Gets Twisted
7. Architect of Misanthropy
8. Infinite Night Terror
9. Bleed More
10. Heaven and Hell All at Once
Karakter
4

Carnifex har nu i 17 år pumpet deathcore ud til folket, og med 'Necromanteum' barsler de med deres niende studieplade, der både har masser af klassisk deathcore, men også en mere sofistikeret vinkel, hvor sangskrivningen har fået et nyk op. 

Netop sangskrivningen er nok det, man først bemærker ved første gennemlytning af 'Necromanteum'. Det er ikke bare pedalen i bund og tonstunge breakdowns, hvor bassen forsvinder ned gennem gulvet og ned i kulkælderen. Bevares, dem er der også stadig så rigeligt af, men de er nu akkompagneret af mere og andet end kød-og-kartofler-riffs.

Lytter man eksempelvis til nummeret 'The Pathless Forest', så får man lidt af det hele. Klassisk Carnifex, men også en lækker guitarsolo og et helt symfoniorkester. Sidstnævnte er noget, der i den grad udforskes på 'Bleed More', mens guitardelen fortjener lidt mere forklaring.

For Carnifex har fået en ny mand på guitar. Det er Neal Tiemann, som nok er bedst kendt for at svinge øksen i DevilDriver. Han er kommet med efter den seneste plade 'Graveside Confessions' fra 2021. Ham og den trofaste Cory Arford formår virkelig at lægge nogle gode guitarer på pladen, såvel i form af rytmesektionen og leads. Det virker.

At være på turné er også noget, der virker. Carnifex besøgte sidste år Gimle i Roskilde i november måned. Her havde Carnifex også Chelsea Grin med, og den turné må have været god for de to bands, da forsanger Tom Barber fra Chealsea Grin er med på vokal på nummeret 'Death's Forgotten Children', der nok er en udmærket sang, men ikke blandt pladens bedste.Her har vi nævnt et par eksempler, hvor også åbningsnummeret 'Torn in Two' med masser af orkester og guitar, samt titelnummeret 'Necromanteum' bestemt bør fremhæves som gode eksempler på, hvor Carnifex er anno 2023. For ellers er Carnifex jo stadig Carnifex. Det er kun guitarst Neal Tiemann, der er ny i bandet. Den trofaste kerne med forsanger Scott Lewis i front er stadig intakt og det kan høres på en velproduceret plade. Carnifex er stadig solide vogtere af deathcore, der trækker genren i den sofistikerede retning og ikke blot ensformig bølle-core.