Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 7: ugens koncerter

Populær
Updated
-R7A4029-copy-7-1529955913

Ud over Sabaton, The Darkness og Thy Art Is Murder udmærker koncertugen sig ved antastelig smag og besynderlige disponeringer. OK, ikke ud over dem, bare i det hele taget.

Fotograf
Peter Troest

Det kan diskuteres, hvornår koncertugen egentlig starter for metalfans i denne uge. I hvert fald hvis man går op i, at metal skal være rigtig metal. Eller bare rigtig godt.

Men for så vidt som vores kalender står til troende, begynder vi altså tirsdag med 3Teeth: Et band, om hvem det eneste, Devilution til dato har skrevet, er, at “ 3Teeth løfter fint den industrielle nu-metal-arv med 'Metawar'.” Det var vores core-anmelder Sebastian Taylor Bach, der skrev det i sin årsliste, så hvis man er på linje med hans smag, eller hvis man bare gerne vil mærke hans guns, skal man i Pumperen.

Onsdag … onsdag spiller Sabaton. Devilution har det notorisk svært med de krigsliderlige latent fascistiske historieinteresserede svenskere og deres powerfest. Sidst vi gav os og faktisk så en koncert med dem, genlød salen af det smagfulde fællesråb “Fisse! Fisse! Fisse!” Vi skal vist nok noget andet onsdag aften, selvom en anden af vores anmeldere for nogle år siden hævdede, at opvarmningsbandet Apocalyptica “spillede den finske kvartet Metallica langt bedre, end bandet selv længe har gjort”. 

Om alt går vel, spiller Abbath til gengæld torsdag i Amager Bio. Eller, det gør han vel, den tidligere Immortal-frontmand har trods alt været tørlagt i henved tre måneder siden solokarrierens zenit i Buenos Aires i midten af november, hvor han var for bralderstiv til at kunne spille sine sange og i stedet forsøgte at crowdsurfe publikum ihjel, mens hans bassist forsøgte at redde situationen ved at stå og posere foran en blæser, som man kan se det i adskillige herlige videoer fra optrinnet.Siden har han sat proppen i og fyret sin bassist for at være mere prof end ham selv, eller noget; besynderligt nok har han Devilution-yndlingene Vltimas med som support, og ikke omvendt. Bare nogen giver David Vincent en blæser, så han kan vise, hvordan man poserer med en bas.

Ude foran i Beta spiller noget, der hedder Dead Witch, som vi ikke gider researche hvad er, fordi deres navn er uopfindsomt. Dagen efter spiller The Darkness inde i selve Bioen for at fejre, at det er 17 ½ år siden, de havde det eneste hit, nogen kan huske med dem. 

Ovre i Danish for Progress spiller Drukner til gengæld den tunge stenerdoom sammen med Foreshadower, og det er de så vilde med, at de gentager det aftenen efter i Aalleren. Er man rigtig i det rejselystne hjørne, eller vil man bare virkelig gerne langt væk fra en by, hvor The Darkness spiller, kan man tage til Malmø og finde ud af, om det nye med Copenhell-aktuelle Raised Fist virkelig er så ringe, som Sebastian skrev i sin anmeldelse af deres seneste plade, eller man kan få sin folkmetal på med Svartsot i O’ense og overveje, om Blastbeast faktisk har ret i, at den slags metal har en berettigelse.

Lidt mere fornuftigt bliver på Headquarters i Smilets, Thomas Helmigs og Letbanens By lørdag aften, hvor World War 5 fejrer, at de har lavet en plade. Rygterne vil vide, at man på aftenen vil kunne opleve en 2/5 gendannelse af Barcode.

Pladeudgivelsesfest er der også i København, hvor Natjager på Beta fejrer, at de nu har lavet en hel plade, der lyder som den der Cher-sang med Michael Strunge-tekster, og der er endnu flere dybe følelser inde i Pumpehuset, hvor Alcest spiller sammen med Birds in Row og nogle islændinge, der hedder noget så metal som Kælan Mikla. Det er vist nok sådan et kraftudtryk, man bruger, når man er ved at blive rasende over at høre blackgaze, men så kan man jo bare tage ud på Amager, hvor en anden one-trick-pony, japanske Crossfaith, fortsætter hoppeborgen efter Natjagers moderne metalfest. 

Eller man kan fejre gotherne i The Black Cats 20-årsjubilæum med nogen, der gud-bedre-det hedder Selofan. It’s a wrap, som man siger. 

Hvis man ikke nåede at tjekke Sebastians guns ud tirsdag aften, er ugens sidste chance der søndag aften. Man er bare nødt til at være indstillet på at pendle frem og tilbage mellem Pumpehuset og Amager Bio, for der er dobbeltbooket med core i hovedstaden: Monuments spiller den proggede af slagsen i Studiestræde, mens Amager har lavet en firedobbelt deathcoreburger med ekstra bass drops og breakdowns to go.

Men er det metal? Ja, det er det. På godt og ondt, ugen igennem.

3Teeth, tirsdag 11. februar, Pumpehuset, Kbh
Sabaton, Amaranthe, Apocalyptica, onsdag 12. februar, Forum Black Box, Kbh
Abbath, 1349, Vltimas, torsdag 13. februar, Amager Bio, Kbh
Dead Witch, torsdag 13. februar, Beta, Kbh
The Darkness, fredag 14. februar, Amager Bio, Kbh
Drukner, Foreshadower, fredag 14. februar, HeadQuarters, Aarhus
Raised Fist (S), fredag 14. februar, Kulturbolaget, Malmø
Svartsot, fredag 14. februar, Kansas City, Odense
Alcest, Kælan Mikla, Birds In Row, lørdag 15. februar, Pumpehuset, Kbh
Crossfaith, lørdag 15. februar, Amager Bio, Kbh
Drukner, Foreshadower, Aedra, lørdag 15. februar, 1000Fryd, Aalborg
Natjager releasefest, lørdag 15. februar, Beta, Kbh
Red Warszawa, lørdag 15. februar, Kongebryg, Næstved
The Black Cat 20 Years Party: Selofan, The Natural Disasters, lørdag 15. februar, High Voltage, Kbh
World War 5 album release party, lørdag 15. februar, HeadQuarters, Aarhus, 15. februar 2020
Monuments, Heart Of A Coward, søndag 16. februar, Pumpehuset, Kbh
Thy Art Is Murder, Carnifex, Fit For An Autopsy, I Am, søndag 16. februar, Amager Bio, Kbh