Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dejlig gravfærd

Populær
Updated
Dejlig gravfærd
Dejlig gravfærd
Dejlig gravfærd
Dejlig gravfærd

Shadowgardens debut låner lidt fra den gotiske rock, når det har fungeret allerbedst fra landsmanden Mathias Lodmalm og hans Cemetary og Sundown.

Kunstner
Titel
Ashen
Dato
30-08-2010
Distributør
Genre
Trackliste
01. Shadowplay
02. Last Summer
03. With Love And A Bullet
04. The Whithering Of Mine
05. Sorrow's Kitchen
06. 140 AM
07. Murky Waters
08. Way Down Low
09. Empty Days
10. Slowmotion Apocalypse
Karakter
4

Det kan godt være at 'Ashen' er en debut fra Shadowgarden, men når det nu er et projekt fra manden bag Draconian, Johan Ericson og hans tidligere bandkollega, Andy Hindenäs, så ved man, at det ikke er erfaring, der mangler.

Med Draconian skaber han mørk, doomet gothic, men Shadowgarden går den rockede vej og har helt droppet growls'ne, og har i stedet en vokal, som i momenter minder om Mathias Lodmalms. Nævnte person stod bag Cemetary, der efter sin dødsmetalperiode spillede en slags gothic-rock, som med simple virkemidler formåede både at rocke og være melankolsk på samme tid (hør fx. skiverne 'Black Vanity', 'Sundown' og 'Last Confessions').

Cemetary fik måske ikke helt den opmærksomhed, de fortjente. Der var sikkert flere, som ikke helt værdsatte vokalens enkelhed, men der var noget monumentalt over vokalen, så det gør slet ikke noget at John i sit Shadowgarden går den vej. Og selvom John nok er en bedre sanger, så fravælger han at vise et bredere register og vælger, som Mathias, den enkle, memorable melodi i hver sang.

Musikken er fortrinsvis i rocktempo og prydet af stemningsfuldt keyboard, tunge guitarer og den nævnte simple vokal, der ikke går for langt i forhold til det nødvendige. Lejlighedsvis gæstes pladen af Johns Draconian-kollega, Lisa Johansson, og det fungerer! Hør bare 'With Love and a Bullet', hvor hun har fået lov til at tage lidt lead-vokal.

Albummet indeholder ikke én dårlig sang - bedst på hitfronten er måske 'Last Summer', 'Way Down Low' (der begge låner fra nævnte Cemetary), men også den markant langsommere - og dermed velbetitlede - 'Slowmotion Apocalypse' er et knusende godt og dragende nummer.

Menu