Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Saturnus på svensk

Populær
Updated
Saturnus på svensk

Det nye album fra death/doom-projektet Doom:VS fra Draconians Johan Ericson har taget Thomas A.G. Jensen fra Saturnus med på gæstevokal, og det valg forstår man hurtigt. Musikken læner sig fornemt op ad Saturnus' meritter.

Kunstner
Titel
Earthless
Dato
10-06-2014
Genre
Karakter
4

Der er langt mellem albummene fra Doom:VS, men manden bag projektet har samtidig også travlt med Draconian, så det er måske ikke så sært. Samtidig virker albums fra Doom:VS også meget gennemarbejdede og bærer bestemt ikke præg af at være hastet igennem. Snarere som kommer de fra hjertet, og som noget manden bag har svært ved at slippe, før det er helt perfekt.

Helt perfekt er 'Earthless' ikke, men det er nu alligevel ganske tæt på. Det er som det stærkeste, doomy materiale fra Draconian frataget goth-delen og tilført en god portion ondskab, men også en sublim, drømmende stemning, som ikke er helt ulig det, som Saturnus kan, når bandet er tungest. Det er derfor ikke dårligt spottet af Johan Ericson, at netop Saturnus' frontmand ville passe perfekt til at bistå med nogle fede dybe growls og så den her karakterisktiske "råbevokal", som især er fremtrædende på Saturnus' fremragende 'Martyre'-skive. Så derfor er Thomas A.G. blevet inviteret, og lykkeligvis takkede han ja.

Vokalpassagerne fra Jensen er i den absolut fornemste ende af, hvad han har præsenteret doom-fans for. Vokalen bidrager til, at det dystre drømme-univers, som skiven spænder for dagen (natten?), rammer klimaks gang på gang gennem de seks lange numre, som findes på 'Earthless'. Men også Johans rene vokal, specielt i 'Oceans of Despair', rammer plet med sin sørgmodige klagesang.

Musikken er, som det ofte ses hos allerede mere end én gang nævnte Saturnus, bygget op på et tungt, meget tungt lag af simple guitarakkorder med en mere melodisk leadguitar indover, af hvilken sangens egentlige identitet skabes. Men også ren guitar og passager med snakkende vokal - heller ikke ulig Saturnus' varemærker - følger med og går fint hånd i hånd med de andre dunkle passager.

Doom:VS synes med 'Earthless' at have taget det bedste fra Saturnus' 'Paradise Belongs to You', 'Martyre' og 'Saturn in Ascension' og formået at pakke det ind i et eget lydbillede, så det netop ikke er rip-off, men bare mere af de rigtig gode sager til fans af begge bands. Og lige lidt dystert og tungt, selvom det stadig er fantastisk drømmende og storladent.