Dybtfølte aggressionsudladninger

Populær
Dybtfølte aggressionsudladninger

Der er lagt op til noget af en røvfuld, når Enabler følger op på sidste års ‘La Fin Absolue Du Monde’.

Kunstner
Titel
Fail to Feel Safe
Dato
07-08-2015
Trackliste
1. Suffer to Survive
2. Fail to Feel Safe
3. By Demons Denied
4. Euphoric Revenge
5. Isolation Sickness
6. Sinister Drifter
7. Sail the Sea of Fire
8. Haunted
9. Drownage
10. Demolition Praise
11. Malady
12. La Furia
13. Sabotage Within
Karakter
5

‘Fail to Feel Safe’ er, som forgængeren, fyldt til randen med aggression og frustration pakket ind i en omgang hæsblæsende metallisk hardcore. Albummet beståer af 13 sange på sølle 42 minutter, hvoraf kun 3 overskrider 4 minutter, må dette siges at være en udgivelse i hardcorens sande væsen; klagesange om personlige kampe mod indre dæmoner og generel væmmelse ved menneskeheden i højt tempo med nakke-brækkende breaks og splitsekundsskift.

13 sange, hvoraf kun få står ud fra mængden som noget exceptionelt i forhold til de andre. Ikke på grund af mangel på kvalitet, men derimod fordi sangenes standard overordnet er så høj. Produktionen er letfordøjelig og velbalanceret med fin lydmæssig overensstemmelse pladen igennem; der er ikke noget, der skærer i ørerne eller på anden måde tvinger sig frem i forhold til de andre elementer i lydbilledet. Når det er sagt, skal det dog nævnes, at alt dette gør, at sangene ikke skiller sig meget ud fra hinanden under de første gennemlytninger, og man skal måske væbne sig med en smule tålmod for for alvor at blive dus med de enkelte sange. Men de 13 sange flyder således let over i hinanden, så de 42 minutter er også ovre, nærmest før man får set sig om, for når man har det godt, flyver tiden afsted. Og det er fornøjeligt at være vidne til de energiudladninger, forsanger/guitarist Jeff Lohrber og co. leverer.

Vokalen ligger godt lige mellem ren og growl – vredt og hæst, anstrengt snerrende uden at være forceret brutalt eller hardcore-“bøllet” testosteron-overdoseret. Den er aggressivt og glasskårs-spyttende udført med en enorm kraft og uden så meget slinger i valsen eller variation. Ikke at der skulle være behov for nogen form for variation. Nej, for Lohrbers skrigen opløfter og giver hver strofe en kvalitet af rebelsk slagsang, der kun forstærker lyrikken. Hvad der dog fungerer knap så godt på denne front, er de forsøgt æteriske korstemmer med for meget rumklang og skønsang, der lidt for ofte tager pusten lidt ud af sangenes energiopbygning – men det er vel smag og behag eller en tilvænningssag.

Den let mudrede distortion og forholdsvist spinkle, men metal-skarpe guitarlyd lader de buldrende og blastende trommer stå for det tunge element i sangkonstruktionerne, mens riffene, metallisk raslende og hvinende som en motorsavsklinge, komplementerer vokalen med hooks og detaljerige krumspring.

Der er ikke meget nyt under solen i forhold til bandets sammenkog af thrash, death, metallisk hardcore og hardcore punk, men på ‘Fail to Feel Safe’ – ligesom på forgængeren – leveres gryderetten med en overbevisende nerve og autenticitet, der gør, at musikken føles vedkommende og aktuel og får Enablers massive lyd til at stikke ud i det overvældende mylder af bands, der forsøger sig med en lignende genreblanding og lyd.