Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fabrikken er uden frygt for fiasko

Populær
Updated
Fabrikken er uden frygt for fiasko
Fabrikken er uden frygt for fiasko

Fear Factory har med ’Mechanize’ udgivet et utroligt godt album, hvor Gene Hoglan får vippet alle skeptikere af pinden, for han er ikke uden betydning i det stærke slutresultat.

Kunstner
Titel
Mechanize
Dato
05-02-2010
Label
Distributør
Trackliste
1. Mechanize
2. Industrial Discipline
3. Fear Campaign
4. Powershifter
5. Christploitation
6. Oxidizer
7. Controlled Demolition
8. Designing the Enemy
9. Metallic Division
10. Final Exit
Karakter
4

Når man er en del af en ”slåskamp” om hvem, der har lov til at benytte sig af navnet Fear Factory, så skal det produkt, man smider på gaden for alt i verden ikke bare være jævnt. Det skal være stærkt! Heldigvis er det også tilfældet med genforenede sanger Burton C. Bell og guitarist Dino Cazares, som har taget Gene Hoglan med på trommer i stedet for signatur-drummeren for FF: Raymond Herrera. På bas er Byron Stroud med – en rolle han har besat i godt 7 år for fabrikken.

’Mechanize’ er både titlen på albummet og åbningsskæringen, som bragende godt sætter albummet i gang. Det er med utrolig energi og vokalen fra Burton er helt i top. Stilen er som på klassikeren ’Demanufacture’, men det er som om, at genforeningen med Dino har fået troen og lysten til bandet tilbage, så energien i stemmen er lige så voldsom som på debuten, hvor Burton ellers også er fuldblodsgrowler.

De store omkvæd med baggrundskeyboards og den karakteristiske og fængende, rene vokal er også at finde på albummet. Allerede i sang nr. 2 disker ’Industrial Discipline’ op med et sindssygt lækkert omkvæd.

Og sådan går det slag i slag. Raymond troede mange måske var en unik og vigtig spiller for den musik, der kan kaldes Fear Factorys. Men Gene slår tæskende hårdt fast, at sådan skal skabet ikke stå. Han bærer en stor del af æren for dette vellykkede album med et trommespil, der er både tungt og hurtigt, blast’ende og stærk udi ”start-stop” stortrommer, der følger Dinos simple, men ekstremt karakteristiske guitarriff. Og produktionen har givet ham al den plads han fortjener med stortrommerne helt i front.

Fear Factory er vendt stærkt tilbage – hør bare her i videoen til den effektive ’Fear Campaign’: