Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Festen i laden ebber ud undervejs

Populær
Updated
Festen i laden ebber ud undervejs

Den anden skive fra Barn Burner kombinerer stoner- og klassisk rock med heavy metal og resultatet er egentlig frisk og frækt, men indtrykket dør lidt ud i længden.

Kunstner
Titel
Bangers II: Scum of the Earth
Dato
07-06-2011
Distributør
Genre
Trackliste
01. Scum Of The Earth
02. Dark Side Of The Barn
03. Gate Creeper
04. Keg Stand And Deliver
05. The Earth's Crust
06. Quest For The Cube
07. Brother Fear
08. Skid Marks The Spot
09. Crushing Defeat
10. Ghost Jam
Karakter
3

Der indgår et "II" i titlen på canadiske Barn Burner, og det er ganske rigtigt opfølgeren til bandets debut. Man er måske allerede forberedt på, at bandet låner lidt fra stenerrocken, når man ser på gruppens myspace-side, at bandet hævder at være fra "Bongtreal".

Men faktisk er det ikke det sløve tempo fra stenerrocken, som præger dette album. Det er mere vibe'n omkring denne stil, for selvom der er masser af tempo og hurtige riffs, så er der bare et eller andet stenet over det her produkt. På den seje måde. Det lyder som Valient Thorr blandet med lidt 3 Inches of Blood i et billede der, ud over at være i det stenede univers, også har lidt fandenivoldskhed, frækhed, uskyld og ungdommelig naivitet over sig som 'Kill 'Em All'.

Der bliver lagt hård ud med den umådeligt fængende 'Scum of the Earth' og 'Dark Side of The Barn', men selvom de fleste sange har elementer, man straks vil synge med på, så går gassen lidt af ballonen, når skiven høres fra start til slut. Ærgerligt, for Barn Burners lydbillede vidner bestemt om et band, som har fundet sin lyd og sin niche.

Sangmaterialet holder bare ikke hele vejen, og den interessante lyd af den gamle rockskole kan bare ikke løfte det mindre interessante materiale op til et niveau, som gør at pladen samlet huskes bedre. Hvis materialet bliver leveret levende og intenst på en scene, så er der ingen tvivl om, at det er band, som vil få folk til at rocke med - og det uagtet om man kender bandets sange i forvejen, for der er bare den her forførende charme over bandet, og med en velorganiseret sætliste må det bare blive fedt.