Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Forvent hvad som helst

Populær
Updated
Forvent hvad som helst

Man skal være forberedt på, at Between the Buried and Me vil sætte de fleste lyttere på en prøve med et ualmindeligt sært album.

Titel
The Parallax: Hypersleep Dialogues
Distributør
Trackliste
1. Specular Reflection
2. Augment of Rebirth
3. Lunar Wilderness
Forfatter
Karakter
4

Som bandnavnet og titlen måske antyder, har man med Between the Buried and Me at gøre med et band, der ikke går de gængse veje, og det overrasker måske ikke, når første nummer indledes med et par sekunders diverse klokkespil, blæsere, bizart kor og derefter et dødsmetalinferno.

Det er dog meget vildere og mere kompliceret end det lyder, og i de tre numre der er på denne fuldlængde, kommer man på en uhørt begivenhedsrig rejse i genrespekteret – det involverer endda en xylofon (og lad det venligst være sidste gang, at dette afskyelige instrument, skal nævnes i en anmeldelse her på siden).

Og så er det meste udeladt


På sølle 30 minutter leverer North Carolina-bandet således også jazzede sekvenser, ganske lækre ekvilibristiske soloer af typen der kan knække uopvarmede fingre, men også Strapping Young Lad-lydende raseriudbrud, og så den slags opbrudte fem-forskellige-rytmer-samtidigt elementer, der ellers hører mest til indenfor den progressive metal.

Svært at beskrive, men endnu sværere at forholde sig til – bedømt hver for sig, er der meget få ringe dele på denne yderst kompakte skive. Det er nok mere et spørgsmål om, hvad man lige har lyst til den pågældende dag. Første gang jeg hørte den, tænkte jeg, at det var noget af det mest skizofrene, jeg nogensinde havde lagt ører til, men på andre tidspunkter fungerer de mange omvæltninger i musikken aldeles udmærket, og de formår endda at supplere hinanden og forstærke udtrykket.

Så, Between the Buried and Me er altså bedst på den dag, hvor man som lytter er klar til lidt af hvert.