Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

I krig for dødsmetal

Populær
Updated
I krig for dødsmetal
I krig for dødsmetal
I krig for dødsmetal
I krig for dødsmetal
I krig for dødsmetal

Johnny Hedlunds pen er ikke blevet træt af at skrive de samme ord til Unleasheds dødsmetal, der på det nye album er tilbageskuende på bedste vis.

Kunstner
Titel
As Yggdrasil Trembles
Dato
19-03-2010
Distributør
Trackliste
1. Courage Today, Victory Tomorrow!
2. So It Begins…
3. As Yggdrasil Trembles
4. Wir Kapitulieren Niemals
5. This Time We Fight
6. Master Of The Ancient Art
7. Chief Einherjar
8. Return Fire
9. Far Beyond Hell
10.Dead To Me
11.Yahweh And The Chosen Ones
12. Cannibalistic Epidemic Continues
13. Evil Dead (Death Cover Song)
Karakter
4

Så har Johnny Hedlund igen haft fat i sin afkrydsningsliste for ord, der bare skal indgå i Unleasheds sange. Der er blevet sat hak ud for ord som "courage", "war", "battalions", "fight", "fire", "viking" og "victory". På tekstsiden er alt altså som det plejer for det svenske dødsmetalband, der igen lystigt blander hedensk mytologi ind i krigshymnerne.

Det er "viking death metal" som den skal lyde. Unleashed har med den nye kontrakt på Nuclear Blast valgt at kigge lidt bagud i forhold til en af de nyere plader som 'Midvinterblot' (2006), som lød en anelse mere moderne – i hvert fald på produktionssiden. 'As Yggdrasil Trembles' lyder ganske oldschool i sammenligning.

Pladen indeholder godt med smæk, selvom der også er en episk stemning over numrene, hør for eksempel det smukke solostykke i den energiske 'Chief Einherjar'. I det hele taget indeholder pladen et stærkt lead-arbejde.

Udover Unleasheds egne nye hymner, så er der også blevet til en lille hyldest til et dødsmetalband, der ikke stod i nær så stor forening med vikingerne, men havde samme kampånd. De mægtige Death hyldes med nummeret 'Evil Dead', som svenskerne måske ikke gør så meget ud af i forhold til egen fortolkning, men det er nu fedt at høre nummeret i en opdateret lyd.

'As Yggdrasil Trembles' kan Unleashed sagtens være bekendt – ja, mere til, for det er et ganske stærkt album med fede riffs, som de blev lavet i starthalvfemserne i Sverige. Og så er Johnnys vokal helt på toppen og noget nær det bedste, man har hørt fra ham.