Kandidaten nedbryder grænser

Populær
Kandidaten nedbryder grænser

Med deres nye plade, træder The Kandidate ud af genreskyggen og leverer en plade, der vil glæde fans af såvel hardcore som thrash.

Titel
Facing The Imminent Prospect Of Death
Dato
30-01-2012
Trackliste
01. Death
02. Beyond The Mind, Sleep You'll Find
03. One And Alone
04. Total War
05. Modvind
06. Let The Maggots Have It
07. Standing On The Cliffs Of Madness
08. Fucked In The Search For Life
09. Disillusionized
10. Dommedag
11. The Knives Spit
Karakter
4

The Kandidate hævder selv, at de spiller en blanding af punk og dødsmetal. Det er ikke helt forkert. Der er i hvert fald en art hardcore ind over, ligesom man kan fornemme en snert af thrash lure i ny og næ. Genreforvirret? Det skal du ikke være. The Kandidate har bare deres helt egen lyd og de har fundet en niche, der bringer dem verden rundt her i 2012 når de skal promovere 'Facing the Imminent Prospect of Death'. Med en fortid i Hatesphere, Withering Surface, Thorium m.fl. er The Kandidate en flok erfarne herrer indenfor dansk metal og det overrasker derfor ikke helt, at der er en masse forskellige musikalske indtryk, der har præget deres stil. Ej heller, at deres andet album er en solid skive med masser af gode elementer.

Musikken er meget organisk på skiven. Man fornemmer, at det har været en meget kollektiv affære i studiet. Og så er der forfriskende at høre Bredahl synge på dansk på 'Modvind' og 'Dommedag'". Når vi er ved Bredahls vokal, så kan jeg heller ikke lade være med at nævne, at da jeg første gang hørte 'Let the Maggots Have It', så tænkte jeg øjeblikkeligt på Tom Araya. Der er ingen tvivl om, at han presser konventionerne og egne grænser med sin vokale leverance på 'Facing the Imminent Prospect of Death', og det har givet pote at skråle lungerne til blods i Tue Madsens svømmepøl.

Det er dog Bredahl selv, der har produceret albummet. Tues hjælp var kun til selve indspilningen af vokalen. Ellers er The Kandidates andet album meget DIY-inspireret, præcis i hardcoremiljøets ånd. Sangene er da også korte, kompakte og potente. Lige fra det tunge riff i netop 'Let the Maggots Have It' til det buldrende tempo i starten 'Disillusionized', som også går over i et godt groove, er der smæk på.

Det er alt i alt en mere melodisk affære med et godt groove end debutpladen. The Kandidate har fat i noget med 'Facing the Imminent Prospect of Death' og kan meget vel gå hen og være dem, der får brudt genregrænserne en smule ned her i 2012. For de har formået at få det hele til at lyde harmonisk og man er ikke i tvivl om, at det her er The Kandidate. Velproduceret og velspillet. Et sikkert firtal herfra og et stort spark i løgene til dem, der forventer at kunne slappe af mens de lytter til denne plade. Glem det og hold godt fast i løgposen!