Monstrenes Triumf

Monstrenes Triumf

Det finske monstershow beviser, at man sagtens kan få alt til at handle om udseendet og stadig skrive god rockmusik.

Kunstner
Titel
To Beast or Not to Beast
Dato
01-03-2013
Distributør
Trackliste
We’re Not Bad For The Kids (We’re Worse)
I Luv Ugly
The Riff
Something Wicked This Way Comes
I’m The Best
Horrifiction
Happy New Fear
Schizo Doll
Candy For The Cannibal
Sincerely With Love
SCG6: Otus’ Butcher Clinic
Forfatter
Karakter
4

1.Glem alt om Melodi Grand Prix - og her menes både i forhold til Lordi og sådan helt generelt.

2.Glem alt om udklædningerne.

Og hvorfor det? Jo, for at lade Lordi komme til deres ret. Man kunne nemlig tro, at der bag maskerne gemte sig et fuldstændig ligegyldigt band, som brugte gimmick og nævnte konkurrence for at komme frem. Det gør der ikke.

De finske monstre har for det første flair for det simple og virkningsfulde, og derfor rummer 'To Beast or Not to Beast' en samling gedigne, gode hard rock-sange, ikke ulig en frisk og frejdig Alice Cooper i de af hans velmagtsdage, der lå i firserne, men også med lidt afstikkere til hårdere metal og enkelte elektroniske finter.

Horror-infektion

Forcen ligger i de gode melodier, og adskillige af numrene er gennemsyret af ørehængerpotentiale og et horror-inspireret tekstunivers, der vist ikke skal tages mere seriøst end de ellers gennemførte dragter - Lordi er et tegneserieband, der heldigvis også skriver ret gode sange.

Åbneren 'We're Not Bad for the Kids (We're Worse)' er en heftig, metallisk sang, der sparker festen godt i gang, 'Candy for the Cannibal' og 'I'm the Best' er skarpt catchy numre, mens 'I Luv Ugly' er ren Alice Cooper, og 'The Riff' er en klogt valgt single. End ikke Mr. Lordi - den grimme store mand med mikrofonen - kan ødelægge stemningen, selvom han på sin vis har en rædselsfuld hæs vokal. Men på en eller anden måde formår Lordi (bandet) at bruge det rigtigt, så det fungerer.

Også numre som den en anelse mere tilbagelænede 'Something Wicked This Way Comes' eller hyldestsangen 'Horrorfiction' har kvaliteter, ligesom faktisk resten af skæringerne hver for sig har et eller andet charmerende hæftet på sig, fordi Lordi på 'To Beast or Not to Beast' formår at holde et meget højt bundniveau.

Det eneste egentlige fejlskud på skiven er sidste nummer, 'SCG6 Otus Butcher Clinic', der tilsyneladende er en live-trommesolo, som ikke umiddelbart har nogen som helst berettigelse på en studie-indspilning, men de 3 minutter lever man med efter en forrygende omgang monstershow.

Husk nu!

Her vender vi tilbage ved starten, og de to udsagn trækkes skyndsomt tilbage.

1.Husk maskerne. Det er muligvis en fjollet gimmick, men Alice Cooper, KISS, King Diamond og mange flere har i tidens løb gemt ansigtet på scenen, uden at det har påvirket musikken. Det gælder også for Lordi, der har kreeret et fornemt chok-rock-album.

2.Glem aldrig at Lordi har vundet det internationale Melodi Grand Prix. Natten efter, at finnerne løb med sejren, modtog skribenten en sms fra en popsvag ånd. Teksten lød: "Din musik har ødelægt Melodi Grand Prix". Min(!) musik! Det var så lidt! Nævn selv andre vindere der har fået noget fornuftigt ud af konkurrencen - udover ABBA.