Mangler et skud testosteron

Populær
Mangler et skud testosteron

Pyramaze har med 'Contingent' fået smedet et udmærket album. Men det mangler lige det sidste, for at det for alvor brænder sig fast i hjernebarken hos lytteren.

Kunstner
Titel
Contingent
Dato
28-04-2017
Trackliste
01. Land Of Information
02. Kingdom Of Solace
03. Star Men
04. A World Divided
05. Nemesis
06. Contingent - Part I: The Campaign
07. 20 Second Century
08. Obsession
09. Heir Apparent
10. Contingent - Part II: The Hammer of Remnant
11. Under Restraint
12. The Tides That Won't Change
13. Symphony of Tears
Karakter
3

Det er ikke svært at fatte sympati for Pyramaze. Bandet har i mere end 15 år kæmpet på den melodiske semiprogressive metalscene og har i den forbindelse haft ikke mindre end fire forskellige sangere. ’Contingent’ er andet album med norske Terje Haroy bag mikrofonen.

Bandet spiller endnu engang en ret storladen metal, hvor der er lagt stor vægt på smukke keyboardflader, bombastisk trommeunderlægning og rå omend lidt tilbagetrukne guitarriffs. Det gør Pyramaze på fornem vis. Der er ingen tvivl om, at håndværket er i orden. Produktionen på ’Contingent’ er også vellykket. Det er også denne gang Jacob Hansen, der står for produktionen, ligesom han for anden gang som fuldgyldigt medlem spiller guitar og bas på albummet. På ’Contingent’ består besætningen i bandet i øvrigt af de oprindelige/langvarige medlemmer Jonah Weingarten på keyboards, Morten Gade Sørensen på trommer samt Toke Skjønnemand på leadguitar.

Fundamentet er sat til et solidt værk. Men desværre er ’Contingent’ ikke noget epokegørende album. Det mangler simpelthen de rigtig gode sange. Selv efter 10 gennemlytninger er der ikke nogen af sangene, der for alvor bider sig fast i hukommelsen. Samtidig er det, som om det hele er lidt for pænt.

Terje Haroy synger godt. Men han er desværre ikke særligt spændende at lytte til. Han formår ikke at variere sit udtryk nævneværdigt igennem albummets 13 sange. Det medfører, at han er med til at gøre de i forvejen ikke alle lige spændende sange til en samlet set kompetent, men også lidt oplevelse.

Det er synd, for bandet har lagt store anstrengelser i ’Contingent’, som det eksempelvis også viser sig i videoen til ’A World Divided’, der er en af albummets mere vellykkede sange.Pyramaze opererer inden for den melodiske og progressive metal. Men sangene er aldrig rigtigt progressive på ’Contingent’. Der mangler de overraskende stykker i kontrast til den mere traditionelle power metal. Det kunne der så kompenseres for, ved at sangene indeholdt flere fede tunge riff, markante markeringer og overraskende breaks. Men der mangler noget afgørende tyngde i mange af sangene.

Det er faktisk kun i albummets hårdeste san,g ’20 Second Century’, at bandet for alvor lukker op for sluserne og fyrer den maksimalt af. Det klæder bandet. Det ville have været velgørende, om der var tilsat en ordentligt skud testosteron på resten af albummets sange.

’Contingent’ er et på mange måder et velspillet album, der ligger solidt i sin genre. Men det må frygtes, at det i mangel af rigtig gode sange hurtigt ryger i glemmebogen.