Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Stilsikkert, selvsikkert og mesterligt vellykket plade.

Updated
Stilsikkert, selvsikkert og mesterligt vellykket plade.

Hvad Mastodon præsterer på deres fjerde skive er intet mindre end imponerende

Kunstner
Titel
Crack The Skye
Dato
03-06-2009
Distributør
Trackliste
1. "Oblivion" 5:47
2. "Divinations" 3:39
3. "Quintessence" 5:27
4. "The Czar" 10:54
5. "Ghost of Karelia" 5:25
6. "Crack the Skye" 5:54
7. "The Last Baron" 13:01
Forfatter
Karakter
5

Det er en svær opgave at kategorisere Mastodon genremæssigt, både ved tidligere udgivelser, såvel som ved dette nye udspil. Et øjeblik er det thrashet i den brutale omgang med guitarerne, hvorefter store lydbilleder er helt progressive og fyldt med snørklede riffs, og samtidig har både lyden og stemningen en del ældre heavy metal i sig. Det er noget gennemført komplekst og alligevel enkelt over alt, hvad bandet laver.

’Crack The Skye’ har den fremragende, at selv efter mange gennemlytninger, fremstår det nærmest som et nyt album. Selvom bandet anvender den klassiske bandopsætninger med præcis fire instrumenter og en vokal i bandet, lykkedes det på imponerende vis at inkorporere så mange komplekse nye elementer og detaljer, at de først dukker op til overfladen efter et stykke tid.

Til trods for det avancerede udtryk har Mastodon også godt fat i at få det til at lyde simpelt, og til at lade de svære musikalske løsninger virke som de mest naturlige valg i sangskrivningen. Kvartetten virker meget selvbeviste om, hvordan de bevarer deres eget udtryk gennem musikken og på en effektiv måde får skabt den sang og den stemning, som de søger hen mod. Intet virker overladt til tilfældigheder og ugennemtænkt. Det er intenst, veludført og fungerer bare helvedes godt.

Menu