Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Melankolsk metallisk hardcore

Updated
cover THROWE - Forfald

Throwe blander hardcore og black metal på deres debutplade 'Forfald' og slipper ganske godt fra det, mens der brøles om livets genvordigheder.

Kunstner
Titel
Forfald
Dato
29-04-2022
Trackliste
1. Aerosol Jesus
2. Myriader
3. Hammer & Nails
4. Livslede
5. Forfald
6. Between Breaths
7. Angst
Karakter
4

Københavnske Throwe er klar med deres debutplade 'Forfald', og er man typen, der godt kan lide lidt black metal i sin hardcore, så er det slet ikke noget dårligt sted at hvile sine øren. Hvis altså Throwe tillod lytteren at hvile noget som helst. For det er en hæsblæsende debut, der sætter tankerne i gang og efterlader én stakåndet efter de knap 28 minutter.

Vi havde Throwe igennem i vores 'Morgendagens Stjerner'-serie tilbage i december måned 2019. Her kunne de tidligere medlemmer af bandet JustinHate fortælle, at de havde fået nye medlemmer og derfor skiftet navn til Throwe. Her i 2022 er det så blevet en international konstellation, der tæller medlemmer fra Argentina, England, Holland og Danmark. 

Nu er de klar med 'Forfald', og det er hardcore med masser af metal ind over. Det bemærker man med det samme, da der er et solidt hook på åbningsnummeret 'Aerosol Jesus', og det fortsætter i det tunge riff på 'Myriader'. Vokalen er dog klassisk hardcore, så man er ikke i tvivl om udgangspunktet. Forpinte skrig og vrede tekster, der på sange som 'Myriader' reflekterer over tankernes uregerlige tilstand og 'Forfald' er således en plade, der handler om livet skyggesider. Som forsanger Kim Rock selv siger:

“Forfald handler om de fortællinger, vi alle bærer på, og uagtet af, hvordan vi bærer dem, har de alle deres skyggesider. Det er sange om det enkeltes individs kamp med livet, for livet på godt og ondt, og som er enormt opslidende for ethvert menneske. Vi lever et konstant liv i forfald, hvor vi reparerer på os selv for at blive det hele menneske.”

På pladen er der en god veksling mellem hardcore og det (black) metalliske, hvor guitarerne får lov at skabe stemning og der hænger en snert af melankoli over nogle af skæringerne. Det fungerer rigtig godt sammen med den aggressive energi, der er i hardcore-rytmerne. Fortræffeligt illustreret på det glimrende titelnummer 'Forfald' og 'Livslede', samt intro og riffs på 'Between Breaths' og 'Hammer & Nails'. Sidstnævnte et nummer, de har haft liggende i et par år, og som man har kunnet høre som single. Den blev fundet god nok til pladen, og den fortjener sin plads.Det black metalliske er også tydeligt på albummets sidste nummer 'Angst', der lukker debutpladen godt af med en tung, arrig og bidsk skæring, der med sine fire minutter og 17 sekunder er et af pladens længste numre. For selvom der er godt med metal i udgivelsen, så dikterer hardcore-siden alligevel tempoet, og der er ikke tid til at dvæle for længe. Der er fart på hele vejen på 'Forfald', og det er en af pladens charmerende sider.

For der er også masser af anden charme omkring udgivelsen. Helt i hardcorens ånd er det et DIY-projekt. Bandet har selv produceret den.  Mix og master har de fået hjælp af Jacob Bredahl, men ellers er det trommeslager Mike Simpson, der står for pladeomslaget, mens det også er deres eget pladeselskab. Deathbird Records, der udgiver 'Forfald'. 

Så er du til hardcore med mere end en knivspids metal i mixet, så er Throwes 'Forfald' anbefalelsesværdig. Bandet selv lover da også, at det vil kunne mærkes, når de giver koncert. Igen er det forsanger Kim Rock, der siger:

“Throwe har altid været tænkt som et band, der skulle lave sange, der fungerer fedt live. Vi vil have energien fra hardcoren tilbage på scenen, der skal moshes, stagedives og svedes på hinanden, og vi vil samtidig også dyrke den intense, kaotiske stemning fra black metallen. Vi er ikke sat i verden for at revolutionere, men for at smadre igennem, så det kan mærkes."

Det kan i den grad mærkes på 'Forfald'.