Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Unødigt Føleri

Updated
Unødigt Føleri

The Answer vil gerne være både hårde, groovy og følsomme, og det sidste skal de holde sig fra, hvis det andet skal fungere helt.

Kunstner
Titel
Revival
Trackliste
1. Waste Your Tears
2. Use Me
3. Trouble
4. Nowhere Freeway
5. Tornado
6. Vida (I Want You)
7. Caught on the Riverbed
8. Destroy Me
9. New Day Rising
10. Can’t Remember, Can’t Forget
11. One More Revival
12. Lights Are Down
Forfatter
Karakter
3

'Revival' er tredje album fra nordirske The Answer, der leger med hard rock i forskellige blues-lignende, sydstatsinspirerede udgaver, der har et stænk af country gemt bag det stærkt melodiske.

Det betyder mange halvfjerdserlydende hårde rockriffs, som hænge tungt og tilbagelænede og stadigt lirede – altså svingende og gyngende. Og lige præcis den del har The Answer fuldstændigt styr på. De er et aldeles gedigent rockband, så længe de altså spiller rock. Faktisk kan der ikke sættes en eneste finger på den del af musikken, som vil larme, buldre og være påtrængende.

Og så til det patetiske

Men nordirerne vil mere end det, og det bringer dem i problemer. De kaster sig nemlig hovedkulds ud i de store ballader i country-stilen. Det bliver en svulstig affære med følelser og feel-good-stemningen helt uden på, men kvartetten er desværre aldeles ringe til det og får i stedet skabt noget patetisk og kvalmende langt fra det smukke, som var tiltænkt.

Desværre sniger lysterne til følsomhed sig også ind i de hårdere rocknumre. Ikke hele tiden, men bare i små bidder, der decideret skæmmer et ellers velfungerende rockband. Man sidder med en fornemmelse af, at The Answer kunne være et meget mere interessant band, hvis de udelukkende holdt sig til at tælle til fire og støje.