Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2010 - Casper Villumsen

Populær
Updated
Årsliste 2010 - Casper Villumsen
Årsliste 2010 - Casper Villumsen
Årsliste 2010 - Casper Villumsen
Årsliste 2010 - Casper Villumsen
Årsliste 2010 - Casper Villumsen

Villumsen har en varieret årsliste, men både Overkill, danske The Burning og Copenhell-arrangementet går igen flere gange.

Titel
Årsliste 2010
Dato
29-12-2010
Fotograf
T. Egesø

Årets internationale album:
1. OVERKILL: "Ironbound" - dette seje album udkom i starten af året, og det holder stadig 100 %. Det er bestemt ikke banebrydende, men der er rendyrket metalessens gemt i de mange fede energifyldte riffs (anmeldelse her - video til ' " mce_href=" " target="_blank" title="Bring Me The Night">Bring Me The Night').

2. MELECHESH: "The Epigenesis" - et forrygende mix af mellemøstlige toner og metal fra den sorte niche (Læs anmeldelsen her eller lyt til et hæsblæsende nummer " mce_href=" " target="_blank" title="Melechesh">her)

3. MISERY INDEX: "Heirs to Thievery" - det er en imponerende bedrift at death kan serveres så fængende. Det er muligvis takket være lidt punk-inspiration, men bare rolig – det er stadig brutalt (læs anmeldelsen her - " mce_href=" " target="_blank" title="Misery Index">Youtube)

4. ATROCITY feat. YASMIN: "After the Storm" - det var lidt af en overraskelse, at tyskerne pludselig kom med så stærkt et album. De etniske tendenser har været der før, men det var først nu, at det gav mening sammen med lidt elektrisk hegn (læs anmeldelsen her og hør 'Call of the Yesteryear' " mce_href=" " target="_blank" title="Atrocity - Call of the Yesteryear">her)
" mce_href=" " target="_blank">
5. INTRONAUT: "Valley of Smoke" - pladen har kun snurret på anlægget i kort tid, så det er muligt at Intronaut kunne have landet højere, men ind på listen nåede bandet da. Anmeldt for nyligt så find ordene om dette spændende progressive post-metal her.

Årets danske album:
THE BURNING: "Hail the Horde" - fordi det rykker og oser af spilleglæde. Som med Overkill på ingen måde nyt og originalt, men det er bare fedt, som metal skal være. (Læs Svendsens ord om pladen her og se videoen til 'Bait the Hook' " mce_href=" " target="_blank" title="The Burning - Bait the Hook">her).

Runners up kommer fra en stærk opfølger til en fantastisk debut: DAWN OF DEMISE, naturligvis. Derudover RAUNCHY for et modigt udspil, som fornemt mixer pop ind i metal og THE KANDIDATE for en energisk debut. Sidst, men ikke mindst PSY:CODE som efter mange års tilløb viste at nu var tiden moden til en fin debut.

Årets internationale hit:
MISERY INDEX: "The Spectator" - for fanden hvor det fænger. Knald på og selvom det er dødsmetal, så er der også lidt melodisk guitarlead til at bløde lidt op (hør sangen " mce_href=" " target="_blank" title="Misery Index">her). Men IN THIS MOMENTs ret ujævne plade havde også en hitbasker i ' " mce_href=" " target="_blank" title="In This Moment">The Gun Show', men det bliver ved lige-ved-og-næsten.

Årets danske hit:
THE KANDIDATE: "Give Up All Hope" - selvom skiven med dette nummer har flere gode energibomber, så er det når det bliver lidt mere groovy, at "hitpotentialet" viser sig (se videoen " mce_href=" " target="_blank" title="The Kandidate - Give Up All Hope">her).

THE BURNING var med 'Wolf Moon' og en smuk integrering af Artillerys Søren i bandets trucker-metal også tæt på at løbe med titlen.

Årets genfundne klassiker:
HELLOWEEN: 'The Dark Ride' (udkom 5. december, 2000) - købt midt i en flytning til kollegium, så fester og diverse socialisering betød, at pladen blev glemt. Måske også fordi, Andi Deris aldrig bliver min kop te. Men pladen har jo nogle supertunge numre, og med dem, så blev også vokalen accepteret. 'The Departed' og 'I Live for Your Pain' er bare nogle af de anbefalelsesværdige numre.

Årets DVD:
AMORPHIS: "Forging the Land of Thousand Lakes" - DVD'er med musik er ikke det jeg går mest op i. Men som gammel fan af Amorphis var det nu meget fedt med en dokumentar og et par live-koncerter (anmeldt her)

Årets opsamling/bokssæt:
SATURNUS: "Diverse genudgivelser" - er ikke notorisk samler, så opsamlinger og bokssæt ser jeg ikke mange af. Men det var nu meget fedt, at disse Saturnus-klassikere havnede i min anmelderbunke.

Årets koncerter:
1. BEHEMOTH, Copenhell - Hades, 12. juni - "this festival needs more EVIL!" Ikke mange kan sige det, uden at det bliver lidt "cheesy". Men Nergal og Co. spillede autoritært og fedt, og var et hit under den stormfulde sommerhimmel (anmeldt her).

2. KELLERMENSCH, Roskilde Festival - Pavilion, 3. juli - det var en oplevelse for alle sanser at opleve esbjergenserne en sen nat på Roskilde. Der er ikke mere at tilføje – læs anmeldelsen her.

3. GOJIRA, Wacken - W.E.T. Stage, 5. august - det blev nok kun til 70 % af koncerten, da der også lige var nogle Iron Maiden-sange, der skulle synges med på samtidig. Men det var et fornuftigt træk at flytte sig over i teltet med de seje franskmænd på scenen. Læs bare Svendsens ord om showet her.

4. ENTOMBED, Royal Metal Fest - Voxhall, 17. april - svenskerne fejler sjældent og også dette var herligt. For undertegnede nok kun overgået af et tidligere show på Stengade. Anmeldelsen af koncerten i Århus gemmer sig her.

5. DESPISED ICON -The Rock, 3. maj (sammen med Parkway Drive m.fl.) - godt hjulpet af et fantastisk publikum denne aften får det abdicerende band sig også en plads på listen. Stemning og energi i fin symbiose denne aften (anmeldt her).

Årets internationale navn:
OVERKILL - lidt i mangel af bedre. Selvom giganter som Iron Maiden og Deftones begge har vundet masser af opmærksomhed i år, så var nævnte album øverst på listen og sammen med en udmærket Wacken-koncert, blev det altså til dette valg. Og så var snakken med Bobby Blitz, også ret inspirerende.

Årets danske navn:
THE BURNING - bandet smed et gennemarbejdet album med lutter stærke numre på gaden og fortsatte sin parade af altid festlige shows. Selvom The Burning har sin lidt pubertære humor intakt (og tak for det), så viste nævnte plade også et modnet band, hvad angik sangskrivningen.

Årets nye internationale navn:
SEVENTH VOID - det var et skidt år for metallen i og med, at flere store skikkelser måtte sige farvel til livet. Med Pete Steele og dermed Type O Negative ude har Seventh Void dog fået mere tid fra Kelly/Hickey, så det i år både blev til tour samt release af 2009-debuten i Europa.

Årets nye danske navn:
BY THE PATIENT - det kan godt være, at jeg har været forbeholden med karaktererne på koncerterne i starten af året og på debuten. Men det er altså virkelig stærkt, så langt som bandet er nået på så kort tid: vinder af Wacken-battle, show på Roskilde og Wacken, debutplade og masser af shows herhjemme. Og på live-fronten har det givet pote, for bandet er vokset utroligt.

Årets comeback:
DESULTORY - det er måske en af de mindre, men det er fedt at se svenske Desultory tilbage. 'Counting Our Scars' er en udmærket markering af, at bandet er tilbage. Intet nyt under solen egentlig (i forhold til det tidligste materiale), men det er nogle gange også det bedste (myspace).

Årets optur:
Jeg har allerede i en top 5 vist lidt af min begejstring for dette. Men at være i studiet med bandet ovre hos Jacob Bredahl: det var sgu bare fedt. Ligesom vi selv syntes, at resultatet blev.

Årets største skuffelse:
MYSPACE - ja, det er lidt fesent, men det er Myspaces design også blevet i år. Dels er det irriterende som hobby-musiker, men det er også gået ud over mange af de etablerede bands sider. Men med lidt tilvænning og forhåbentlig nogle justeringer, så kan sitet fortsætte, så det stadig er det foretrukne sted hurtigt at tjekke et band ud.

Største ønske for 2011:
Engang ønskede jeg mig en stor, udendørs metalfestival på Københavnsk jord, men det har jeg jo fået med COPENHELL. Er det for meget at forlange et program i 2011 efter mit hoved, når jeg nu faktisk syntes, at festen og stemningen alligevel gjorde de fleste bands rigtigt fede i 2010?

Det glæder jeg mig mest til i 2011:
COPENHELL - det var jo bare super stemning i år på trods af lidt trist vejr, så uanset hvordan programmet lander, så skal turen da også gå til Refshaleøen næste år. Det bliver fedt!

Godt nytår til alle læsere!