Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 23 – Ugens udgivelser og koncerter

Updated
farve_XTD6733opy

Der er gang i koncertkalenderen nu, og man kan næsten komme til at tro verden er almindelig igen. Kast dig ud i det og hør noget musik!

Kunstner
Titel
+ Katla, Hola Ghost, De Forbandede, Psy:Code m.fl.
Dato
07-06-2021
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Intet mindre end otte koncerter pryder oversigten i denne uge, og nu er det faktisk muligt at opleve livemusik tre dage i træk, hvis man vil have det maksimale ud af coronapasset. Der er også lidt for enhver smag i denne omgang, så hvis man ser bort fra at halvdelen af verden ikke har udsigt til vaccine lige foreløbig, så kan vi næsten lade som om pandemien er ved at være overstået.

Ugens koncerter:
Torsdag d. 10. juni:
Afsky + Katla, URBAN 13 (Black metal)
Fredag på Frederiksberg kan man opleve et af Danmarks mest omtalte black metal bands, og et af de mest energiske og fandenivoldske doom metal ditto. Vi håber på henholdsvis rasende moderne gennembrud og bar kasse og overskæg. Det bliver vildt nok, i hvert fald.
I virkeligheden skulle Katla have været Gabestok og Gabestok skulle havehave været Grift, men de første kunne ikke og de andre må ikke komme på besøg. Der er udsolgt.



Hola Ghost, High Voltage (Surfrock/psychobilly)
Hvis du godt kan lide black metal-riffs, men synes det larmer lidt for meget, findes genren surfrock heldigvis, og det er næsten det samme. Den største appel plejer dog at være, at det er folk med bushy blonde hairdos, der spiller hurtigt på stranden, og den kan Hola Ghost ikke leve op til. De ligner nærmere nogen, der ville blive smidt ud fra temafesten på KU.

holaghost

Fredag d. 11. juni:
De Forbandede + Summon King Sykes, Loppen (Stoner metal)
Rockmusik for højskolelærere er der at finde på Loppen fredag aften, hvor De Forbandede og Summon King Sykes skruer op for fuzzen og fylder lokalet med velment larm.



Hearteater, Beta (Post-hardcore)
På Amager kan man i stedet lytte og danse til en melodisk danskerudgave af noget post-hardcore. Det er det, man kalder det, når stemmen ikke længere kan holde til at råbe, og når ens keyboardmakker endelig får lov at være med i bandit.



Psy:Code, High Voltage (Groove metal/metalcore)
Hvis man i stedet vil være en hård fyr på sin klapstol, er der kun at håbe på, den lokale billethaj har lidt til overs til Psy:Code. Der spilles op til slåskamp på High Voltage, men der er venteliste til billetterne.

Strawberry Slaughterhouse + Dungeon Days, Richter Gladsaxe (Rock)
Engang i 1990’erne fandtes der et band, der hed Strawberry Slaughterhouse. De lagde sig ligesom i slipstrømmen af Sune Wagner og den slags, men huskes vist mest af navn. De kom tilbage for nogle år siden efter at være gået i opløsning på det nye årtusindes dørtrin. Hvis man kommer forbi Gladsaxe kan man gå i barndom.

Lørdag d. 12. juni:
Furious Trauma + Pitchblack, Amager Bio (Thrash metal)
Et andet blast from the past er Furious Trauma, der består af ældre mænd i bandana, og som spiller bøllemetal fra, da far var ung. Deres karriere strækker sig helt tilbage til 1988, men de udgav en ny plade sidste år – efter 21 års pause.



Grumpynators, High Voltage (Rock)
Sidst beskrev vi Grumpynators som “den modne generations fede rock”, og i det besynderlige krydsfelt mellem unge og gamle med fascination af afblegede spidser og tvivlsomme tatoveringer, der er High Voltage, er der også et publikum for den slags. Syng med lørdag aften. Så kan du bruge søndag på at reflektere lidt over dig selv.

Ugens udgivelser:
Hvad vi tjente på koncertkarusellen, mister vi til gengæld på pladegyngerne. Der er, mildt sagt, ikke meget at komme efter i denne omgang. De største udgivelser er vel livealbums fra henholdsvis Mr. Bungle og Pig Destroyer, hvilket sikkert er meget fedt, hvis man er fan.

Herudover byder Mother Of All på deres første album. Vi har brugt en del plads på bandet de sidste måneder, så du burde efterhånden vide lidt om, hvad du kan forvente. Det bliver melodisk dødsmetal fra øverste skuffe. Tjek interview her.

Danske Witch Cross udsender deres kun tredje plade siden stiftelsen i 1982, og der er lagt op til ægte, gammeldags heavy metal.



Dornenreich fortsætter i det neofolkede spor, de sneg sig ind på for efterhånden en del år siden, og udgiver pladen ‘Du wilde Liebe Sei’, mens Void Tripper giver den en omgang med Sabbathede riffs med ekstra distortion på.



Exsanguination byder på en omgang amerikanerdød, Alastor smider flere riffs i deres black metal, og Wristmeetrazor metalcorefester som var det 2007. God lytter.



Mr. Bungle – The Night They Come Home (Avantgarde metal)
Pig Destroyer – Pornographers Of Sound: Live in NYC (Grindcore)
Mother of All – Age Of The Solipsist (Melodisk dødsmetal)
Witch Cross – Angel Of Death (Heavy metal)
Dornenreich – Du Wilde Liebe Sei (Neofolk)
Void Tripper – Dopefiend (Stoner/sludge metal)
Exsanguination – Spectral Hymns (Dødsmetal)
Alastor – The Unholy Hordes (Black metal/thrash metal)
Wristmeetrazor – Replica Of A Strange Love (Metalcore)