Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 15: Ugens koncerter og udgivelser

Updated
afsky gabestok

Påsken behøver ikke bruges i selskab med Jesus, hvis man nu ikke skulle være til den slags.

Kunstner
Dato
10-04-2022
Forfatter

“Ferie!”, skriger nogle. “Jesus døde for vore synder!”, skriger andre. Andre vil måske hellere råbe “Afsky!”, og der er vi nok mest med de sidstnævnte. Og de sidste skal jo, som bekendt blive de første, og påskens koncerter indledes da også med et solidt skud black metal og kropslig lemlæstelse, lige i frelserens ånd. Han kendte jo også lidt af hvert til at blive gennemboret og hængt op rundt omkring, men der kommer Uprising of Inanna Guds lam i forkøbet og stikker kroge og nåle igennem sig selv og hinanden allerede Skærtorsdag, når der skal varmes op til Afsky og Gabestok i Pumpehuset. Vi håber ikke at prædikanterne, der plejer at hænge ud foran Copenhell får nys om det her.

copenhellfreezesover

Og nu vi taler om Copenhell, så er der måske også grund til at stikke et smut forbi Vega lørdag, når When Copenhell Freezes Over. Det skulle egentlig have ligget i vinter, men er blevet rykket. Måske har vi fundet forklaringen på alt det aldeles rædsomme sne, vi har måttet trækkes med på det sidste.
Nå, men denne udgave af Vinter-OL for metalbands byder på gode sager. Der er Daze of June, H.E.R.O., albumaktuelle Lamentari, Galge og et hidsidt one-two knockout bestående af Eyes og Lifesick, to af de hårdest rammende hardcorebands i det ganske land. Det bliver ikke for spejderdrenge, det er helt sikkert.

ofthwandandthemoon

Noget mindre hidsigt, men ikke mindre emotionelt voldsomt bliver det i Vanløse og i Aalborg weekenden over. Et af sidste års allerbedste albums bliver nemlig endelig fremvist for os, når Of the Wand of Moon sætter gang i sin turne med Brighter Death Now, det svenske power electronics/dark ambient-orkester, der headliner sammen med danske Kim Larsen.
På Stairway bakkes de op af Son of Seth og i Aalborg af Ubehag.
I den (næsten) anden ende af Jylland finder vi Konvent og Implore, der rejser videre rundt på Napalm over Europe-turneen og i denne omgang rammer de Danmarks designhovedstad, kommunalvalgets helt store kampplads, det sagnomspundne Kolding.

heat

Hvis man synes det hele bliver lige en sjat for hårdt, for mørkt eller måske for kedeligt, så er der skruet helt op for Marvel-Thor-æstetikken når svenske H.E.A.T. indtager Amager Bio lørdag aften. Der er ikke plads til subtilitet, kun til blærerøvsattitude, spændte mavemuskler og lange lokker, når den europæiske hard rock kommer til at blæse udover den lille ø.Hard rock er der også at hente hos Axel Rudi Pell, der udsender en helt ny plade. Det havde man måske ikke regnet med, men selv efter 41 års karriere kan han åbenbart stadig finde på.
Apropos blasts from the past, er der også nyt fra Månegarm. Dem kender du nok, det var dem, du hørte om, da du udforskede norsk black metal som det første, men aldrig helt fik tjekket, fordi det alligevel var lidt mere perifert.
Nu har du muligheden for at finde det igen.