Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mastodon deler vandene

Populær
Updated
Mastodon deler vandene

Vi har sat tre af vore skribenter til hver især at anmelde det nye Mastodon-album 'The Hunter', som bliver kaldt alt fra "mesterværk" til "plagiat".

Kunstner
Titel
The Hunter
Dato
26-09-2011
Distributør

For en måned siden i vores track-by-track-foromtale forudsagde vi, at Mastodons femte album 'The Hunter' atter engang ville dele vandene blandt bandets fans og udenforstående. Og minsandten om ikke det også er blevet tilfældet i følgende Devilution-forsøg...

Vi udstyrede tre af vore skribenter med albummet, og bad dem skrive en anmeldelse med deres uforbeholdne mening om pladen. De udvalgte blev: Lars Schmidt (vores alderspræsident og AOR/melodisk rock-ekspert), Anders Molin (allrounder, Mastodon-kender og fan af især deres seneste plade, 'Crack the Skye') og Kong Kent (fan af klassisk thrash, dødsmetal, black og det, der er værre).


Schmidt skriver blandt andet i sin anmeldelse, at "'The Hunter' skal roses uhæmmet for sin beundringsværdige kompromisløshed - også når en inspirationskilde som Alice in Chains plankes så uhæmmet, som det er tilfældet.Men sangskrivningsmæssigt kommer Mastodon aldrig rigtigt til at imponere. Men spørgsmålet er, om det gør noget. For der hives rigtig meget hjem på kompromisløsheden, udtrykket og energien."

LÆS HELE SCHMIDTS ANMELDELSE HER!


Altså ikke den store ros fra Thin Lizzy-fanen til de lige så store Lizzy-fans i Mastodon. Mon han kan lide " target="_blank">deres cover af 'Emerald'?

Anderledes ekstremt positivt stemt er Molin, der udråber pladen til et mesterværk: "Allerede ved første lyt viser 'The Hunter' sig som fænomenalt skrevet og spillet, og den smukt varierede skive lader til under tidens indflydelse at vokse mod mammutstørrelse."

LÆS HELE MOLINS ANMELDELSE HER!


Sluttelig er Kong Kent hellere ikke videre imponeret over pladen, som han næppe mener, overhovedet kan klassificeres som "metal": "Alt i alt synes jeg egentlig pladen er mere hård rock end metal, men jeg er måske miljøskadet af at høre for meget af det allerværste/vildeste metal. Uanset prædikat, så er 'The Hunter' en god, melodisk og velskrevet affære. Jeg havde ikke ventet, at jeg ville kunne lide den."

LÆS HELE KONG KENTS ANMELDELSE HER!


Men hvad synes så du, kære læser? Har Mastodon begået et mesterværk eller blot et vellydende hardrock-album? Husk desuden, at du kan vinde et eksemplar af 'The Hunter' sammen med Machine Head og Opeths nye plader i vores Roadrunner-pakkekonkurrence lige HER!

Se desuden videoen til førstesinglen 'Curl of the Burl' fra 'The Hunter' her: