Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RB '23: Guide til lørdagen

Updated
boy harsher

Der er blide toner, rå black og en del bands, der hverken er fugl eller fisk, men et helt tredje slags dyr, som bestemt fortjener opmærksomhed. Her er din guide til lørdag på Roadburn Festival 2023.

Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Lørdag er den dag, hvor alt får gas. For selvom festivalen varer til og med søndag nat, så er der jo helt forståeligt nogen, der nødvendigvis må tage hjem og tjene penge til næste års tur.

Ligesom fredag, så starter lørdagen med en ordentlig omgang morgenmad i det nye tiltag The Roadburn Breakfast Club. Det er dog temmelig tvivlsomt om vi når den, for Boy Harsher tager nok vores nattesøvn med et lille DJ-sæt, der varer til kl. 3.30 lørdag morgen.

Det kan dog klart anbefales at tage sig en bid brød inden dagens første band besøges, for Pupil Slicer kommer til at give en grundig omgang skældud med deres kompromisløse, hurtige og eksperimenterende ekstreme metal. Det sker i Engine Room kl. 13.30 og de sparker dermed lørdagens program grundigt i gang.Og i modsætning til mange andre tidspunkter på festivalen behøver man denne gang ikke at løbe for at nå næste band, som er KEN Mode. De indtager den anden af Koepelhals scener med deres kompromisløse noiserock. For fans af Daughters er der bestemt noget at komme efter, når canadierne giver et skramlet show på Koepelhals største scene. Det sker allerede 14.20, så syvsoverne skal huske at sætte alarmen.Er man ikke til KEN Modes lettere dystopiske stemninger, er der anderledes smuk musik fra festivalens Artist in Residence, som dette år er Sangre de Muérdago. De medbringer vemodige og mørke toner fra Galicien, og der er absolut garanti for en skøn oplevelse på 013’s mindste scene, Next Stage kl. 14.30.Samtidig med de smukke galisiske toner, vil en gruppe musikstuderende fra Eindhoven give os en smagsprøve på, hvad fremtiden bringer for den mørke del af musikken. De kalder sig selv for Alkahest, men de har dog ikke været så venlige at indspille noget, så hvis man misser uropførelsen kl 15.00 i Hall of Fame, finder man aldrig ud af hvordan det lyder.

Hvis man er til en hastig spadseretur kan man nok godt nå at gå fra Alkahest til Main Stage på 013, hvor denne scenes første koncert bliver lørdagens commissioned act, og som i dagens anledning er kenyanske Duma, der teamer op med Deafkids. Deafkids så vi sammen med Petbrick i 2019 og det gik aldeles fremragende. Industriel grindcore og noise sat sammen med de mest svedige rytmer, man kan tænke sig. Det kan jo nærmest ikke gå galt. Det er alt sammen kl. 15.30 på Main stage.

Og så er der ellers gang i programmet. Man kan vælge at fordøje alt det, man allerede har set og bare blive på Main Stage til Chat Pile, der overtager et svedigt publikum kl. 17.10. Man kan også fordrive ventetiden på naboscenen til Sowulo, hvor tusindkunstneren Faber Horbach, der også samarbejder med danske Heilung, giver os sin version af hvad den nordiske musikalske arv kan byde på. Det sker 16.20 på Next Stage.Hvis man absolut vil ud at løbe, kan man meget passende løbe forbi Hall of Fame, hvor hollandske Deathless Void spiller møghamrende beskidt black metal. Det sker 16.30 oppe ved siden af Koepelhal.

Ovre i den jazzede del af programmet, spiller schweiziske Schnellertollermeier en slag prog/jazz fusion med elementer af stort set alle andre genrer, du kan komme i tanke om. Det bliver en oplevelse, men kom tidligt for Paradox er stedet, hvor det går løs, og der er plads til ca. 150 publikummer. Det sker kl. 18.20. Aftenens program kan byde på lidt af hvert i den tunge ende. Cave In spiller albummet 'Interstellar Mixtape' fra ende til anden på Main Stage kl. 21.00, mens Backxwash tager fat i sit album, 'NINE HELLS' i Engine Room. Den zambisk-canadiske rapper er i øvrigt også aktuel på Roskilde Festival
– og det er der god grund til. Hun rapper sig igennem uretfærdighed med et beskidt spor af knastørre, noisy samples under sig.Det gør hun kl. 21.00 i Engine Room.Og lørdag er der også lidt for jer, der plejer at se en masse doom på Roadburn, da Mütterlein spiller på Hall of Fame kl. 21.30. Det bliver dog ikke doom i sin reneste form, for Mütterlein kan godt lidt at eksperimentere lidt.Lørdagens sidste band på Main Stage er Boy Harsher og dermed er vi tilbage hvor vi startede. Boy Harsher spiller tør, stram, hypnotiserende og stærkt vanedannende elektronisk musik, og baseret på vores erfaringer fra deres koncert i Pumpehuset sidste år, så bliver Main Stage forvandlet til en fest. Hvis altså folk stadig er vågne efter samme bands fest natten forinden.