Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF 24: Guide til torsdagen

Updated
-R7A2740-copy-38-1561417668

Torsdagen på Roskilde byder på metalcore, punk, dansk aktivist-jazzpunk, og dansevenlig black metal i form af Violent Magic Orchestra.

WHILE SHE SLEEPS – Eos, kl. 15:30

Fordi: Du savner den søde, melodiske metalcore på Rossen. Den der core, hvor vi hopper rundt sammen, løber lidt i cirkler, før vi krammer og synger med på et indlevende og melodisk omkvæd. Det er lige hvad While She Sleeps kan levere. Selvom bandets seneste plade er pænt ubrugelig er der nok hits i bagkataloget til at pit-kramme i flere timer. Her er fare for høj intensitet på den kærlige måde, et must see hvis man er til metalcore.

For fans af: Northlane, Bury Tomorrow, Polaris og den million andre melodiske metalcore bands, der gerne vil være While She Sleeps.

Læs mere om While She Sleeps her.




GEL – Gloria, kl. 18:30

Fordi: Du kan lide det råt, energisk og simpelt. Amerikanske Gel giver dig det hele, samt et solidt skud attitude. Det er punk, det er hardcore og sensorisk overload. Der er ingen tid til at stå stille, delvist fordi bandets kompositioner fungerer som små eksplosioner med en gennemsnitslængde på halvandet minut, dels fordi bandet er voldsomme i live kontekst. Det står sjældent stille og bandets koncert på Gloria, er som skabt til pit-gymnastik. Er du i tvivl, kan du passende bruge de næste 15 minutter af dit liv, på at lytte til den storm, bandets 2023-udgivelse, ‘Only Constant’ er.

For fans af: Jivebomb, Scowl og Zulu


KHRUANGBIN – Arena, kl. 19:00

Fordi: Bandet er fra Texas og har et nummer kaldet ‘Texas Sun’. Det er en brændende mulighed for at føle solen skinne på musikalsk vis. En fordel, hvis man befinder sig på en festival, ramt af klassisk dansk sommer. Dertil er Houston-trioen leveringsdygtig i stenet rock, med hints af det psykedeliske, tilsat et gnist funk, lidt dub rock og masser af indlevende sangskrivning. Med Khruangbi, er der intet mindre end mulighed for en helt klassisk Feel-good rock koncert.

For fans af: Unknown Mortal Orchestra, Arc De Soleil, solskin og gode vibes


VIOLENT MAGIC ORCHESTRA – Gloria, kl. 22:15

Fordi: Bandet har et nummer der hedder ‘Welcome to DEATH RAVE’. Det bør være nok, men hvis der skal mere overtalelse til, så har du her mulighed for at opleve hardcore i en anden forstand. Techno, industrial og rave fra Japan. Det er kult, det er fedt og medlemmerne har taget navn efter medlemmer af klassiske norske black-metal-bands. Det her er Berlins undergrundsscene på Roskilde og en unik mulighed, for en uforglemmelig musikalsk oplevelse.

For fans af: Gabber Eleganza, Krampf, Aamourocean


THE LAST DINNER PARTY – Eos, kl. 22:45

Fordi: Du elsker storladen rock og glam. Kvindekvartetten fra London albumdebuterede i år med ‘Prelude to Ecstasy’, og beviste, at de er mere end hittet ‘Nothing Matters’. På Roskilde forventer vi bramfri tekster og et eksorbitant show, navnlig når man ser på englændernes inspirationskilder, der tæller alt fra David Bowie over Queen til Sparks. Forvent musikalsk maksimalisme, som forhåbentlig når rigtig godt ud over den svære Eos-scenes kant.

For fans af: Queen, Sparks, Siouxsie and The Banshees, Nine Inch Nails, Ghost.


SMAG PÅ DIG SELV – Avalon, kl. 23:30

Fordi: Du aldrig har oplevet noget lignende. Aktivistisk trampe-jazz/punk med to saxofonister og én trommeslager, eller techno-power-punk-pop-jazz-trio, som de kalder sig selv, det Christiania-funderede kollektiv. Medlemmer af den unikke danske trio har gjort sig bemærket som del af den musikalske aktivistgruppe, Free Jazz Mod Paludan, der har til mål at ødelægge hans kontroversielle politiske happenings – ved hjælp af øredøvende free jazz. I mellemtiden har trioen markeret sig med 2 EP’er og debutalbummet, ‘SPDS’, der udkom i april. Vær forberedt på en hæsblæsende og anderledes omgang, du formentlig sent vil glemme.

For fans af: The Pop Group, Blurt, Mats Gustafsson, etc.


ANGEL DU$T – Gaia, kl. 02:15

Fordi: Du trænger til at være længe oppe og blive rystet igennem af en larmende punkkoncert, inden du bevæger dig ned i teltet. Baltimores Angel Du$t har mere end ti år på bagen som band, og tæller medlemmer fra både Turnstile og Trapped Under Ice. Forvent høj energi og uforudsigelighed fra kvintetten, der i øvrigt har udgivet et album på Roadrunner (‘Pretty Buff”).

For fans af: Bad Brains, Wavves, Turnstile, Trapped Under Ice.