RMF '21: Møl

-B2A2303-copy-90-1529956059

Hver søndag i advent præsenterer vi et nyt navn til Royal Metal Fests line-up i 2021 og taler med bandet om deres forventninger. Ildspåsættelsen i grandekorationen fuldendes af de århusianske blackgazere fra Møl.

Kunstner
Fotograf
Peter Troest
Forfatter

Siden debutfuldlængden 'Jord' fra foråret 2018 er det kun gået fremad, opad, vildere og videre for blackgaze/post-metalliske Møl.

Med en lyd, der tager afsæt i orkestre som Alcest og Deafheaven, har Møl formået at skabe respekt om sit navn såvel nationalt og internationalt, og står på tærsklen til 2021 som et af de stærkeste og mest velkendte danske metalnavne.

Koncerten på Royal Metal Fest '21 vil være på hjemmebane for den århusianske kvintet, og samtidig en tilbagevenden til en festival, bandet senest besøgte i 2018. Oven i købet vil der sikkert blive budt på lidt velduftende og nybagt fra bandets anden fuldlængde, der skulle være lige på trapperne.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.

Vi stak Møl en hurtig stak spørgsmål for at høre om deres forventninger til koncerten på Royal Metal Fest.

Hvad kan vi forvente os af jeres koncert på Royal Metal Fest?

Et band, som hungrer efter at spille live igen, og som derfor vil give et energisk og forløsende show!
Selvom det, held i uheld, har givet os god tid til at finpudse detaljer på det kommende album, så er savnet bare enormt for at mærke nærværet i livemusikken - det, der bare ikke kan replikeres. Det skal mærkes, ses, høres og føles.

Hvad vil karakterisere jeres sætliste?

Der vil være sange, vores fans kender fra 'Jord' og måske endda tidligere. Men der vil formentlig også være nogle nye sange, som man kan glæde sig til at høre, måske for første gang. Vi glæder os til at præsentere en smagsprøve på vores udvidede lydunivers, som fans kan se frem til på vores kommende album.

Hvad er det værste der kan ske under jeres koncert?

At en forstærker bryder sammen eller at vores trommeslager, Ken, får en hjerneblødning – samme emotionelle værdi. Eller at nogen råber "Spil noget med Slayer!"

Hvad skal fans især lytte til, hvis de ønsker at forberede sig til jeres koncert?

My Bloody Valentine, Prince og Cannibal Corpse – evt. tryk på shuffle på din playliste med en blanding af ovennævnte kunstnere.

Planlægger I at se nogle koncerter på festivalen?

Frederik: Jeg forventer at fange Ihsahn- og Winterfylleth-koncerterne. Måske også at tjekke Loathe ud.
Ken: Glæder mig til at se mere af Lamentari, de gjorde det godt til streaming eventet Slay Home Slay Safe 2020!
Kim: Jeg skal helt klart se Loathe – ja jeg skal – og danske Iotunn. Jeg havde fornøjelsen af at opleve deres ny-annoncerede forsanger, færøske Jón Aldará fra Hamférd, for første gang på Radar her i starten af december. Han er i min optik en sand naturkraft og klart en af Nordens absolut største stemmer inden for metal genren, så jeg glæder mig virkelig oprigtigt til at se ham i en så spændende ny konstellation!
Nicolai: Jeg glæder mig vildt meget til Winterfylleth.
Holger: Jeg glæder mig til at gense Soilwork, som vi turnerede med for godt et år siden.

Ellers er det altid en fornøjelse at se ORM live!

Hvad forventer I jer af festivalen?

God musik, masser af øl i godt selskab, og så selvfølgelig stemningen til festivalen. Vi glæder os også rigtig meget til at kunne være sammen og mødes med fans og ligesindede i metalmiljøet. Og så vil det jo være vores første show i vores hjemby Aarhus i over et år siden februar 2020. Det skal da fejres!

Udover jeres egen optræden, hvad glæder I jer så mest til på næste års Royal Metal Fest?

Udover at se fantastiske bands så glæder vi os til, at vi kommer tættere på et normalt liveshow-miljø igen. Vi må se, hvad restriktionerne siger, men man kan jo håbe på, at der kan være lidt forsvarlig headbanging, og at folk kan få lov til at stå op.

Hvorfor tror I, at I er booket til Royal Metal Fest?

Arven bliver jo ført trygt videre i foreningen med en ny formand, Rolf, og en kompetent booker i Daniel Sigurðarson, som vi også kender fra et veludført stykke booking-arbejde på Spillestedet Stengade.
Royal Metal Fest har altid haft fingeren på pulsen, hvad angår det danske og internationale metalmiljø. Vi er kommet vidt omkring i begge, og det tænker vi, at RMF anerkender med denne booking. At vi har nyt materiale med skader nok heller ikke.