Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'22: Guide til lørdag

Updated
rmf22-65-1648039841

På andendagen til Royal Metal Festival 2022 lægger blandt andet MØL, Ihsahn og Soilwork vejen forbi Smilets By.

Spillested
Koncertarrangør
Forfatter

Hvis ikke du har festet dig selv i stykker om fredagen, er der så rigelig grund til at ofre de sørgelige rester på livemusikkens alter om lørdagen. Et stærkt program stiller krav til din stamina og/eller evne til at forbrænde alkohol. Men selvom det er en metalfestival, behøver det ikke alt sammen at gå op i hærg og druk.

For eksempel kan A Horrible Death To A Horrible Man lokke dig ind i mere end en slags mørke, når de på Turkis blænder op for deres melankolske og post-traumatiske univers, som vi på Devilution ikke havde noget imod. Lidt mere ekstrovert må man sige, at fynske Arsenic Addict er. De kan godt lide at spille dødsmetal og larme imens, så foretrækker man førnævnte hærg, bør man kigge forbi Radar.

Er man stadig ikke kommet sig over fredagens eskapader, kan man søge ly på Turkis, hos Hola Ghost og deres mariachi-inspirerede dødssurf, garanteret til at pleje selv de værste tømmermænd. Andetsteds, samme dag, kan du opleve selveste onkel Rullekrave, bedre kendt som Ihsahn. Denne gang er han uden band, men ikke desto mindre bør man svinge forbi Voxhall og opleve en ikonisk musiker.

Black metal er der således masser af, både på Voxhall og Turkis, hvor både MØL og Shamash giver en opvisning i nuancer af sort. Ligeledes befinder Sinnrs sig bedst i mørket, men med rødderne i dødsmetallen, bliver Voxhall omdannet til en malstrøm af ondskab.

Samme lokaler danner rammen om ingen ringere end Soilwork. Ensemblet er nogle erfarne herrer og vi forventer af samme årsag en post-pandemisk omgang gartnerprygl. Vil man meget hellere tælle takter og lave knæbøjninger, kan du tage en tur i ringen med Unseen Faith på Radar og se om der er kræfter til at kigge forbi de mange andre koncerter der venter os.

Derudover kan vi selvfølgelig kun anbefale byens beværtninger i nærheden af Voxhall, Radar og Turkis. Vi har jævnligt frekventeret Hjorten og Byens Burger, mens der også er gode muligheder for mad og drikke andetsteds længere nede af åen mod centrum. Det hele ligger i ganske kort afstand fra festivalen, da den afholdes så centralt i Aarhus, som det er fysisk muligt.