Roskilde 2018: Guide til onsdagen

Roskilde 2018: Guide til onsdagen

Roskilde Festivals første officielle dag er den korteste og samtidig den med færrest hårde toner. Men lidt Dark Tranquillity, lidt stoner-rock og ikke mindst Nine Inch Nails kan det da lige blive til.

Kunstner
Dato
04-07-2018
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS – Gloria, kl. 17:30

Fordi: Vi har ikke tidligere skrevet om Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, men de har et ekstremt flot bandnavn. Derudover spiller de skallesmækkende stoner/doom, der ikke just lyder banebrydende, men som nemt kan vise sig at være en herlig måde for alvor at tage hul på festivalen på. Englændere åbner den indendørs Gloria-scene, der ellers mest byder på eksperimenterende musik, men vi kan da garantere, at der bliver varmt og smæk på!

For fans af: Black Sabbath, Red Fang og alle de andre af den slags.

Pensum: ‘Feed the Rats’ (2017).
CLUTCH – Avalon, kl. 19:30

Fordi: Clutch burde ikke behøve nærmere introduktion. Amerikanerne har doseret med blues’et stonerrock i 25 år. De har taget både Copenhell og Amager Bio med storm herhjemme, og til september udsender de et nyt album, som de har valgt at kalde ‘Book of Bad Decisions’. Hvis Neil Fallon og kompagni er i godt humør, så er der et godt grundlag for en tidlig aftenfest i Avalon-teltet, når kvartetten tænder op under ‘Burning Beard’ og alle de andre smittende klassikere fra kataloget.

For fans af: The Sword, Corrosion of Conformity, Fu Manchu, Down.

Pensum: ‘Blast Tyrant’ (2004), Robot Hive/Exodus (2005), ‘Earth Rocker’ (2013).
DARK TRANQUILLITY – Pavilion, kl. 22:00

Fordi: De ikke blot har været med til at udvikle Göteborg-lyden, men også har raffineret den med ren sang og elektroniske virkemidler uden at vende ryggen til deres udgangspunkt i den melodiske metal som visse andre. Derudover er de et forrygende liveband med en stærk Michael Stanne som showmaker og et flot sceneshow, som vi håber der også gives plads til på Dyrskuepladsen om en uge.

For fans af: Göteborg-scenen og/eller melodisk metal uden fobi for elektroniske klangflader.

Pensum: 'Atoma' og 'Damage Done'
NINE INCH NAILS – Arena, kl. 00:30

Fordi: Trent Reznor og Atticus Ross er garant for ubehagelig stemning og intense oplevelser. Sidst bandet gæstede Roskilde Festival var i 2009, hvor Nine Inch Nails spillede en uforglemmelig koncert. Siden da er meget sket, ikke mindst udgivelsen af yderligere et album, og 3 ep’er. Sidstnævnte udgivet inden for det sidste halvandet år. De to mørkemænd spiller netop i mørket, kl. 00:30, og det er noget nært det perfekte tidspunkt. Reznor og Ross er kendt for at medbringe et svulstigt set og dertilhørende voldsomt lysshow.

For fans af: Marilyn Manson, Ministry, Filter.

Pensum: ‘The Downward Spiral’ (1994), ‘The Fragile’ (1999) & ‘Bad Witch' (2018).