Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF 2019: Klassisk død og bolleblack

Updated
-DSF8322-91-1482412286
Implore
Rotten Sound
Vomitory

Royal Metal Fest offentliggør de første navne til festivalen i april: Taake, Vomitory, Rotten Sound og Implore spreder livslede over Smilets By til april.

Kunstner
Titel
+ Vomitory + Rotten Sound + Implore
Fotograf
Jacob Dinensen / PR

I weekenden 5.-6. april finder den 12. udgave af Royal Metal Fest sted i Aarhus. Festivalen er blevet så stor en succes, at man i år i flere tilfælde var nødt til at lukke for adgangen til hovedscenen. For at imødegå det problem har arrangørerne næste forår taget endnu et aarhusiansk spillested, Radar, i brug, så der sammen med VoxHall og Atlas nu kommer metal på tre scener. Radar vil blive brugt til at aflaste hovedscenen i VoxHall med mindre navne, der kommer til at spille samtidig med de helt store.

Og det er nogle af dem, der offentliggøres i dag.

Taake:
De evigt kontroversielle black metallere i Taake får efterhånden næsten aflyst flere koncerter, end de spiller. I hvert fald i USA og Tyskland, hvor frontmanden Hoests kontroversielle udtalelser gennem tiden tilsyneladende huskes bedre end bandets musik.

Her på redaktionen har der ellers været stor begejstring for både den koncert, vores udsendte så på Black Christmas, og bandets plader. Med rå energi, masser af had og ikke mindst denim skal Taake nok få blodet til at bruse i Aarhus. Læs alt om bandet her. 
Læs vores seneste pladeanmeldelse her. 
Læs vores seneste koncertanmeldelse her. 

Vomitory:
Der har været stille omkring de svenske veterandødsmetallere, siden den sidste plade udkom i 2011. Dengang var det også, som om rutinen var ved at blive lidt for tydelig, men efter en lang pause og et enkelt show sidste år meldte Vomitory sig i foråret klar igen.

Når de spiller på Royal Metal Fest, markerer de bandets 30-årsjubilæum, og det gør de med svensk død af den helt klassisk rådne aftapning.Læs alt om bandet her. 
Læs vores seneste pladeanmeldelse her. 
Læs vores seneste koncertanmeldelse her. 

Rotten Sound:
Finnerne i Rotten Sound har fire år mindre på bagen end Vomitory, men til gengæld har de haft væsentligt mere travlt. For selvom de bruger den samme HM-2-pedal, som definerede svensk dødsmetal, bruger de den til at give deres grindcore tyngde og brutalitet.

Som foregangsmændene i genren, Napalm Death, blander Rotten Sound den punkede smadder op med en metallisk tæft for mindeværdige riffs. Husk at tisse af inden koncerten – hvis du er væk i tre minutter, misser du lige så mange sange.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her. 
Læs vores seneste koncertanmeldelse her. 

Implore:
Det Hamburg-baserede grindcore-band Implore er et ubeskrevet blad i Devilution-regi, men de bliver der rådet bod på til næste år. Om ikke andet er det i hvert fald en skam, at vi slet ikke har haft øjnene åbne for et band, hvis argentinske frontmand går under navnet Gabbo Dubko og i øvrigt er noget af en posterboy for crustpunks.

Selvom de som udgangspunkt spiller grindcore, er Implore ikke blege for at sætte tempoet ned og tilsætte det et skud dødsmetallisk groove, der nok skal trække stik hjem i den groovy dødsmetals danske højborg, Aarhus.I alt spiller 25 bands på Royal Metal Fest 5.-6. april 2019 i Aarhus på spillestederne Voxhall, Radar og Atlas.