Uge 36: Ugens udgivelser og koncerter

-E2P9423-8-1467106517

I denne uge er en bunke nye udgivelser at boltre sig med, men der er også nogle koncerter, hvis man er frisk på et lille kompromis og slår røven i sædet.

Kunstner
Fotograf
Jacob Dinesen

Der skulle have været afholdt Næstved Metal Fest i denne uge, men de måtte sent i sidste uge sande, at de ikke kunne opfylde alle kravene til at servere livemusik foran et publikum. Det lover Amager Bio derimod, at de kan, og de har da også holdt flere koncerter allerede, hvor man som gæst må acceptere, at der er regler, som skal følges, og en stol til hver gæst. Fredag serverer de Artillery og Manticora for et siddende publikum og noget færre gæster, end der vanligt lukkes ind. Lørdag lover spillestedet at gøre det efter,  denne dag med Red Warszawa på de skrå brædder.

Byhaven ved Pumpehuset i København holder lørdag endnu en omgang Extremely Rotten Death Metal. Det er Vol. 5.3. Det er selvfølgelig med begrænsninger, sid ned og så videre, men underholdningen er stadig knivskarp dødsmetal, denne gang leveret af Taphos og Chaotian.

Pa Tapperiet i Køge kan man lørdag lade ørerne udsætte for udsøgt danskerdød fra Konkhra og Detest, mens de thrashlystne får frisk underholdning fra opvarmerne i Demolizer. Det foregår siddende. Det gør det også på Posten i Odense, når der fredag afholdes Generator: Barsk x Ilter, som er et arrangement med Konvent, Eyes, Hadron, (0), Eyes, Big Mess og Guddommelig Galskab. (Den. 2. september måtte Generator-arrangementet desværre melde aflyst - red.) Lørdag er der underholdning i Odense, når der på PåTaget er Bhaal Fest med Crown the BeastTerrorpy og GoatHawkBuffalo.

Kan nydes uden sprit
På hjemmeanlægget bestemmer du selv, om du vil sidde, moshe, ligge, ja, hvad som helst, når du lytter til musik. I denne uge er der nyt fra Phil Anselmo, som med En Minor er ude med et personligt projekt, som har sine rødder helt tilbage til Anselmos barndom. Han har taget medlemmer fra Superjoint Ritual med sig i bandet. Det er mere tilbagelænet og bluesy, end vi kender ham fra Pantera og flere af hans andre mange bands. En følsom herre, men stadig med barske tekster, loves der.Det er også i denne uge, at vi får Zakk Sabbath og Zakk Wyldes hyldest til Black Sabbath. Den har vi beskrevet som ligegyldig, men alligevel overraskende fin på visse punkter i anmeldelsen, du finder lige HER.Nu vi er ved at hylde det gamle (man fristes til at sige det som engang var ... ), så udgiver Nuclare War Now! Productions i denne uge Amputation. Det er demoer fra 1989-1990, rå dødsmetal, men fra et band, som senere vendte den genre ryggen og blev til Immortal.

Ligeledes heftigt er Persekutor, som er oldschool, vinterdyrkende black metal. Der er kvitteret med fem udfyldte sorte bokse af vor anmelder. Say no more og læs anmeldelsen HER. Du kan lytte til udgivelsen på

" target="_blank" rel="noopener">Bandcamp.

I en lidt anden boldgade finder man Airforce, som med 'Strike Hard' dyrker oldschool Iron Maiden og ikke mindst Bruce Dickinson. Bag trommerne finder man Doug Sampson, ex-Iron Maiden, og som gæstevokal finder man endnu en ex-Iron Maiden, da Paul Di Anno låner lidt af sin vokal ud.Evil Whiplash fra Columbia er ligepræcis ligeså oldschool blackened thrash som man ville forvente baseret på bandnavnet. Tredje album hedder 'Ancient Magical Spells' og er sørme også ude i denne uge.

Er der slet ikke noget dansk?
Jo da. Der er for eksempel Had, som ikke ønsker at gør det let at finde oplysninger om bandet online. Had er et forholdsvis almindeligt ord, og udgivelsen er bevidst ikke givet en titel, så her er der ingen hjælp at hente. Men ... helt umuligt var det nu ikke. Og det er musikken heller ikke. Bandet tæller medlemmer fra Deiquisitor og Sulphurous. Rå og beskidt dødsmetal finder man på debut-minien. Fang din smagsprøve på
" target="_blank" rel="noopener">Bandcamp.

Ildskær udgiver klassisk black metal i form af albummet 'Den rædsomste nat'.Så er der nu-metal fra Alterfact, som vi også har anmeldt HER, mens Big Mess altså ikke blot er koncertarktuelle i Odense sidst på ugen, men også udgiver melodisk punk i form af 'Bestial Pop'.

I det noget mere alternative afdeling finder vi Falderebet, som beskriver sin musik som postpunk/nordic noir/kraut, og det er vel en art mindre poppet tv-2, Nephew, Peter Sommer etc.

En sidste dansk tager vi med Sneglefeber, som spiller doom/death/sludge. Find det på
">Bandcamp.

Vi har samlet ovennævnte samt en række andre af ugens udgivelser nedenfor. Der er utvivlsomt mere, så lad dig ikke begrænse af oversigten, men gå på jagt på nettet.

Oversigt
EN MINOR – When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out (Season of Mist, Depression rock)
AIRFORCE – Strike Hard (Pitch Black Records, Heavy metal)
ALTERFACT  Cloud 9 (Self-released, Nu-metalcore)
Amputation – Slaughtered in the Arms of God LP (Nuclear War Now! Productions, Death metal)
Big Mess – Bestial Pop (We Are Suburban, Melodic punk)
BLACK MAGNET  Hallucination Scene (20 Buck Spin, Industrial metal)
Black Sun – Silent Enemy (Rockshots Records, Heavy metal)
Burial Remains Spawn of Chaos (Raw Skull Recordz, Death metal)
Cult of Lilith Mara (Metal Blade Records, Prog death metal)
DEAD LORD – SURRENDER (Century Media Records, Hard rock)
EVIL WHIPLASH – Ancient Magical Spells (Iron, Blood & Death Corp., Thrash/speed metal)
Falderebet – Falderebet (Self-released, Postpunk/nordic noir)
FESTERDECAY / CRASH SYNDROM – Encyclopedia of Putrefactive Anomalies (Obliteration Records, Death/Grind)
HAD – " " (Me Saco Un Ojo, Death metal)
Helloween – Unarmed (Remastered 2020) (Nuclear Blast Records, Power metal)
Helloween – Straight Out Of Hell (Remastered 2020) (Nuclear Blast Records, Power metal)
Helloween – 7 Sinners (Remastered 2020) (Nuclear Blast Records, Power metal)
Idiot Robot – Idiot Robot (Dead Games Records, Death pop/indie rock)
Ildskær  Den Rædsomste Nat (Self-released, Black metal)
Katavasia – Magnus Venator (Floga, Black metal)
Magni – Magni (Dead Games Records, Prog black/folk metal)
NOCTURN – Like A Seed Of Dust (Sliptrick Records, Melodic black/death metal)
Oxalate / Perpetuated / Blood Spore / Vivisect – 4-Way Split (Blood Harvest, Death metal)
Persekutor – Permanent Winter (Svart Records, Romanian Ice Metal)
Polymoon – Caterpillars of Creation (Svart Records, Prog/psych/space rock)
Saccage – Khaos Mortem (Music-Records, Black/death metal/crust)
Sneglefeber  Sneglefeber (Kør Firs Records, doom death/sludge)
The Hawkins – Silence Is a Bomb (The Sign Records, Rock)
The Sunrise – Brand New Disorder (WormHoleDeath, Metal/rock)
Tyranno – March of Death (Helldprod Records, Death/thrash metal)
Unholy Vampyric Slaughter Sect – The World Trapped in Vampyric Sway (Darker and Darker) (Crown and Throne Ltd., Black metal)
ZAKK SABBATH – Vertigo (Magnetic Eye Records, Heavy metal)