Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 42: Ugens koncerter

Updated
Hexis
Godflesh
Hammerfall
Melvins
Butcher Babies

For nogle er det efterårsferie, for andre er det blot endnu en almindelig arbejdsuge, men koncertudbuddet i den tunge ende bugner fortsat. Vi bringer et overblik.

Forfatter

En ny uge betyder en ny uge med metal og hård rock, og i efterårsferiens uge 42 bugner koncertudbuddet i den tunge ende med lidt for enhver smag. Om man vil ryges ned under gulvbrædderne til jordskælvsdoom, jagte drager til power metal, udfordre konventionerne til industriel trommemaskine-metal eller skal tonse rundt i pitten til det bedste fra den danske hardcore-scene, så er der noget til lejligheden.

Vægtige kultnavne
Vi starter hos dem med flest meritter først: Allerede i aften får København besøg af sludge/grunge/eksperimental-kultgruppen Melvins, der er meget mere end Kurt Cobains yndlingsband, og som i år kan fejre 35 års jubilæum. Koncerten er arrangeret af spillestedet Alice, men afvikles på Pumpehuset, der også lægger plads til industrial-pionererne Godflesh på torsdag i samarbejde med Killtown Bookings. Hvis du mangler uforsonlig noise og trommemaskine i din metal, er der næppe nogen, der gør det bedre end Justin Broadrick (der i sin tid startede ud i Napalm Death) og G.C. Green, hvilket de har bevist både på den seneste plade 'Post Self' og ved en koncert på Roadburn tidligere i år. Det er første gang, de besøger landet i 17 år (!), og med sig har de instrumentbyggeren Author & Punisher, der også spillede på sidste års Roskilde Festival, som opvarmning.

Og så er de svenske power metallere Hammerfall, der sikrer fredagsfesten i Pumpehuset og giver den alt ,hvad hjertet kan begære af ridderlig heavy metal-stolthed, læder, nitter og melodiske omkvæd galore. De overbeviste sidste år i Amager Bio, og denne gang er koncerten udsolgt, men måske kan du få en adgangsbillet til efterårets største dragejagt ved at lure, om andre koncertgængere må melde sig ud af kampen grundet uforudsete skader. De venlige konkurrenter ovre hos Blastbeast står som aftenens DJs desuden for efterfesten.

Varierende former for tyngde
Skal tyngden i din metal ikke vejes i kilo, men i ton, kan du få klemt korpusset af lydtrykket fra amerikanske Yob, der spiller i VEGA på onsdag, og fra britiske Conan, der rammer Stengade på fredag. Begge har vist sig leveringsdygtige i den tungeste doom, og selvom sidstnævnte ikke helt holder niveauet på den seneste plade, er Mike Scheidts genkomst efter et hårdt sygdomsforløb lidt af en triumf.

Derudover kommer turnépakken Female Metal Voices Tour forbi Aarhus tirsdag aften med Butcher Babies, Kobra and the Lotus, Skarlett Riot, Ignea og Martyrium, der alle har det til fælles, at de har kvinder i front. Skal det være anderledes bøffet, kan man høre de danske dødsmetallegender Illdisposed i Odense fredag, eller man kan tage forbi Lille Vega søndag, hvor dødsmetal-supergruppen Sinsaenum med bl.a. Joey Jordison bag trommesættet spiller med de albumaktuelle danske dødsthrashkonger HateSphere som support.

Man kan også få sin hardcore-smadredreng på, når Hexis bevæger sig gennem landet fra tirsdag til fredag og spiller deres blackened hardcore i bade Aalborg, Aarhus, Odense og København, før de bevæger sig videre ud i verden på deres omfattende turnevirksomhed og tager til både Mongoliet, Kina, Japan, Australien og New Zealand.

Oversigt:
Melvins, Alice/Pumpehuset, mandag 15. oktober
Butcher Babies m.fl., Voxhall, tirsdag 16. oktober
YOB + Wiegedood, Lille VEGA, onsdag 17. oktober
Godflesh + Author & Punisher, Pumpehuset, torsdag 18. oktober

Hammerfall, Pumpehuset, fredag 19. oktober
Conan, Stengade, fredag 19. oktober
Illdisposed, RytmePosten, fredag 19. oktober
Hexis m.fl., Aalborg, Aarhus, Odense, København, 16.-19. oktober
Sinsaenum + HateSphere, Lille VEGA, søndag 21. oktober